Si-au depus banii in banca dupa ce i-au recuperat de la cea care ii furase!

Batranii au devenit cele mai vanate victime ale hotilor!

In ultimele luni, politistii botosaneni s-au confruntat cu situatii de furturi de animale din curtile batranilor, furturi de bani sau chiar cu infractiuni urmate de agresiuni asupra varstnicilor.

Duminica, in jurul orei 15.00, printr-un apel de urgenta, politistii au fost sesizati ca din locuinta unor batrani din comuna Vlasinesti, judetul Botosani, a fost sustrasa suma de 25.000 lei.

"In urma primelor cercetari efectuate a rezultat ca suspecta in cauza este M. Gabriela-Elena, de 32 de ani, din comuna Motca, judetul Iasi, care se cunostea cu partile vatamate si de peste 6 ani venea frecvent la locuinta acestora, unde uneori a si fost gazduita diferite perioade de timp. Cei doi batrani nu cunosteau insa identitatea reala a suspectei, aceasta prezentandu-se cu numele Nadia", a precizat subcomisar Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

La mai putin de 24 ore de la sesizarea furtului, suspecta a fost identificata de catre politisti, ocazie cu care a fost recuperata suma de 12.550 lei, sustrasa in dimineata de 08 martie, in jurul orei 10.00, dintr-o valiza din locuinta partilor vatamate.

In urma cercetarilor efectuate a rezultat ca suspecta a sustras suma respectiva de bani profitand de neatentia batranei si de increderea pe care si-a castigat-o in timp, cu ocazia vizitelor facute la locuinta acesteia.

Totodata, s-a stabilit ca cei doi batrani, in varsta de 84 si, respectiv, 82 de ani, nu cunosteau cu exactitate ce suma de bani detineau in locuinta, existand indicii ca suma sustrasa nu este cea reclamata de partile vatamate. Aceste aspecte urmeaza a fi clarificate cu exactitate in cursul anchetei.

Suma de 12.550 lei recuperata de la suspecta a fost restituita batranilor care, la sugestia politistilor, au depus banii la banca.

Fata de suspecta se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, cauza urmand a fi solutionata procedural, se arata in comunicatul IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patronul milionar din Botoșani care merge cu metroul în București. ”Noi avem doar avionul…!” (Video)

astăzi, 09:39

Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, omul de afaceri și viitorul președinte al Consiliului Județean Botoșani, a explicat motivele pentru care atunci când ajunge la Bucure...

21 septembrie: Zilele Europene ale Patrimoniului la Memorialul Ipotești

astăzi, 09:12

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, invită publicul, pe data de 21 septembr...

Fascinat de tatăl său la paradele militare din Botoșani, și-a construit propria carieră: ”Armata m-a format ca om!”

astăzi, 08:24

Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică ”Gheorghe Lazăr” Chitila a primit o nouă serie de cursanți, iar experiențele celor care au absolvit vara aceasta r...