200 de persoane cu handicap din Botosani refuza ajutorul banesc de la stat!

Conform datelor prezentate de conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protecta Copilului Botosani, de la inceputul anului si pana in prezent, 200 de persoane cu handicap au refuzat sa primeasca indemnizatia lunara care li se cuvine conform legii.

“Aceste persoane pur si simplu nu au solicitat printr-o cerere scrisa sumele de bani care li se cuvin, in functie de gradul de handicap pe care il au. Stiu ca au dreptul, dar nu vor sa accepte banii respectivi din diverse motive. Fie nu vor sa afle vecinii de handicapul lor, atunci cand le aduce factorul postal ajutorul de la stat, fie au o situatie materiala mai buna si nu au nevoie de banii respectivi", a declarat Cecilia Spataru, director adjunct din cadrul DGASPC.

Totodata, reprezentantul institutiei a precizat ca, inainte sa le fie inmanate certificatele de handicap, respectivele persoane sunt consiliate si indrumate cu privire la serviciile la care ar putea apela in cadrul comunitatii.

Sumele de bani pe care le pot primi persoanele cu handicap nu par a fi semnificative pentru un om cu un trai mediu. In schimb, pentru cei cu o stare materiala precara, sumele sunt importante.

Pentru gradul I - 293 lei, aici intra si bugetul complementar, respectiv 91 de lei. La gradul al II-lea suma este de 234 lei, din care 68 este bugetul complementar, iar la gradul al III-lea se primeste doar bugetul complementar, adica suma de 33,5 lei.

Situatia este cu totul alta la nivelul tarii, unde sute de falsi handicapati obtin certificate masluite, pentru a beneficia de anumite drepturi si facilitati.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

21 septembrie: Zilele Europene ale Patrimoniului la Memorialul Ipotești

astăzi, 09:12

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, invită publicul, pe data de 21 septembr...

Fascinat de tatăl său la paradele militare din Botoșani, și-a construit propria carieră: ”Armata m-a format ca om!”

astăzi, 08:24

Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică ”Gheorghe Lazăr” Chitila a primit o nouă serie de cursanți, iar experiențele celor care au absolvit vara aceasta r...

Muzeu în aer liber: Circuit turistic în Cimitirul Armenesc din Botosani! (Foto)

astăzi, 07:50

Municipiul Botoșani a aderat la ASCE - Association of Significant Cemeteries in Europe şi a înscris Cimitirul Armenesc din Botoșani  în Ruta Culturală a Cimitirelor Europene. Asoc...