Contrabandist filmat de politisti in timp ce isi aproviziona clientii in Piata Centrala din Botosani! - VIDEO

Politistii botosaneni au confiscat ieri dupa-amiaza peste 700 de pachete cu tigari de provenienta straina, de la un tanar care aproviziona comerciantii ilegali din Piata Centrala a municipiului Botosani!

Ieri dupa-amiza, in cadrul activitatilor desfasurate de catre politistii botosaneni pentru combaterea cu fermitate a comertului ilicit cu tigari in zona Pietei Centrale a municipiului Botosani, s-a reusit identificarea in flagrant a unui suspect care s-a aprovizionat, in vederea comercializarii, cu cantitatea de 709 pachete cu tigari de provenienta straina.

Luni, in jurul orei 14.00, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadul IPJ Botosani au procedat la verificarea cu operativitate a unei informatii obtinute privind traficul si comertul ilicit cu tigarete de provenienta straina.

"In urma supravegherii suspectului S. Marius-Gabriel, de 38 de ani, din satul Baiceni, comuna Curtesti, judetul Botosani, intr-o parcare de pe o strada cu circulatie restransa de pe raza municipiului Botosani, a fost surprins in timp ce se aproviziona cu cantitatea de 709 pachete tigarete (300 pachete BRASS, 200 pachete NEXT, 21 pachete MONTE CARLO, 128 pachete PLUGARUL, 20 pachete SAINT GEORGE si 40 pachete MARBLE) de provenienta Republica Moldova si Republica Ucraina, pe care le-a transferat dintr-un autoturism inmatriculat in Republica Moldova in autoturismul proprietatea sa", a precizat subcomisar Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

In urma verificarilor efectuate a rezultat ca tigarile achizitionate de suspect urmau a fi vandute comerciantilor ilegali de tigari de provenienta straina, care frecventeaza Piata Centrala a Municipiului Botosani, suspectul fiind cunoscut de catre politisti cu asemenea preocupari ilicite, motiv pentru care anterior a fost sanctionat contraventional in repetate randuri.

"Intrucat suspectul nu detinea documente legale de provenienta pentru cantitatea de tigari identificata si nu este autorizat sa desfasoare astfel de activitati, a fost sanctionat contraventional conform Legii nr. 12/1990 care reglementeaza activitatile comerciale ilicite, cu amenda in cuantum de 3.000 lei, iar intreaga cantitate de tigari, in valoare de 2.840 lei, a fost confiscata", a completat Manuela Ieremie.

Activitatile de supraveghere si identificare a suspectului au fost efectuate de catre politisti in colaborare cu jandarmi din cadrul IJJ Botosani.

Identificarea si inventarierea bunurilor mai sus mentionate a fost filmata de catre politisti, imaginile fiind puse la dispozitia presei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

21 septembrie: Zilele Europene ale Patrimoniului la Memorialul Ipotești

astăzi, 09:12

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, invită publicul, pe data de 21 septembr...

Fascinat de tatăl său la paradele militare din Botoșani, și-a construit propria carieră: ”Armata m-a format ca om!”

astăzi, 08:24

Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică ”Gheorghe Lazăr” Chitila a primit o nouă serie de cursanți, iar experiențele celor care au absolvit vara aceasta r...

Muzeu în aer liber: Circuit turistic în Cimitirul Armenesc din Botosani! (Foto)

astăzi, 07:50

Municipiul Botoșani a aderat la ASCE - Association of Significant Cemeteries in Europe şi a înscris Cimitirul Armenesc din Botoșani  în Ruta Culturală a Cimitirelor Europene. Asoc...