Și angajații AJPIS din Botoșani au declanșat acțiune de protest: „Suntem invizibili...” (foto)

Momentan, cetățenii nu sunt afectați de protestul organizat de funcționarii instituției.

Se extind acțiunile de protest în județul Botoșani. Miercuri dimineață, alături de angajații Casei Județene de Pensii (CJP) din Botoșani au ieșit să își strige nemulțumirile și funcționarii Agenției Județene pentru Plată și Inspecție Socială (AJPIS).

Angajații au ieșit în fața instituției timp de o oră, însă activitatea de lucru cu publicul a fost în continuare asigurată.

 „Nu mai vrem discriminare, batjocură...”

Revendicările lor sunt aceleași ca la Casa Județeană de Pensii și ca la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani, instituții subordonate Ministerului Muncii.

Cred că Ministerul Muncii este cel cu cele mai mici salarii din teritoriu față de celelalte Ministere, mă refer și instituțiile subordonate. Cerem tratament echitabil, respect, nu mai vrem discriminare, batjocură. Și asta se referă și la aprecierea activității, pentru că noi plătim drepturile de asistență și protecție socială, sunt foarte multe drepturi de acest gen. Volumul de muncă este extraordinar de mare, iar noi suntem foarte puțini. Noi, ca instituție, suntem invizibili”, a declarat Coca Andronache pentru Știri.Botoșani.Ro, reprezentantul salariaților din cadrul AJPIS Botoșani.

Protestatarii se mai plâng de faptul că un om care ocupă aceeași funcție, dar într-o instituție subordonată unui alt Minister, primește un salariu mult mai mare față de un angajat al AJPIS care ocupă același post.

Vrem remunerare corectă. Ar trebui ca pentru aceeași funcție să fie același salariu. Personalul este mult subdimensionat. La noi un angajat trebuie să facă munca a trei oameni. Ceea ce înseamnă că trebuie să stăm peste program și orele suplimentare nu se plătesc”, a completat Coca Andronache.

Potrivit acesteia, activitatea de lucru cu publicul nu este afectată în niciun fel.

Astăzi am avut o oră de protest și a rămas o persoană la relații cu publicul, deci se asigură. Deocamdată se plătesc toate prestațiile, toate lucrurile funcționează”, a mai spus Coca Andronache.












 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Doctorii care vor să facă parte din Colegiul Medicilor Botoșani, printre dosarele validate este și cel al Monicăi Adăscăliței! (foto)

Friday, 6 September 2024

Au fost depuse 15 candidaturi pentru funcțiile de membru în Consiliul Județean al Colegiului Medicilor din Botoșani. Dintre cele 15 candidaturi, una a fost respinsă, iar restul au fost ad...

Videoclip scandalos cu o gașcă de tineri din Botoșani, versuri cu amenințări: „Noi suntem Centrul Vechi și vă dăm cu macete în cap” (video)

Thursday, 5 September 2024

Un videoclip în care apar mai mulți tineri a fost viralizat pe rețelele de socializare. În videoclip, tinerii rostesc versuri despre Centrul Vechi și despre cum vin cu „toat...

Detalii din cadrul anchetei în care fiul unui om de afaceri din Botoșani a fost bătut în Centrul Vechi! (video)

Thursday, 5 September 2024

Zona Centrului Vechi este cunoscută de toți locuitorii Botoșaniului ca fiind o zonă fierbinte și prin care se recomandă să nu treci la lăsarea serii. „Nu a reieșit risc iminent&rdquo...