Protest spontan (și) al angajaților AJOFM din Botoșani: „Ajunge!” (foto, video)

Salariații amenință că dacă doleanțele nu le vor fi ascultate vor recurge la măsuri mult mai drastice.

Protest spontan (și) al angajaților AJOFM din Botoșani: „Ajunge!” (foto, video)

Zeci de anagajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani au ieșit, miercuri dimineață, la protest în fața instituției.

După ce funcționarii Casei Județene de Pensii (CJP) din Botoșani protestează de zile bune și cei de la Casa de Asigurări de Sănătate au încheiat ieri acțiunea de pichetare, a venit și rândul celor de la AJOFM să își strige nemulțumirile.

Toți angajații instituției au sistat activitatea preț de o oră. Și celelalte puncte de lucru din județ au întrerupt munca pentru a se alătura protestului și ulterior s-au întors în birouri.

Revendicările noastre sunt generate de inechitățile din sistemul public. Salarizarea, care este inechitabilă, alte categorii de funcționari care sunt pe aceeași grilă, aceeași familie ocupațională au salarii mult mai mari decât noi. Condițiile de muncă cu echipamente învechite, aplicații care uneori sunt inutilizabile. Vrem și noi același respect ca și celelalte categorii de funcționari”, a declarat Gabriela Drobotă, liderul Sindicatului salariaţilor din Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Botoşani.

Mai mult decât atât, protestatarii amenință că dacă doleanțele nu le vor fi ascultate vor apela la măsuri mult mai drastice care vor duce și la sistarea completă a activității.

„Am ieșit azi în protest spontan și vom continua în fiecare zi până săptămâna viitoare, când vom declanța conflictul de muncă cu grevă de avertisment și grevă generală”, a adăugat Gabriela Drobotă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
826

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
358

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
911

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...