Protest spontan (și) al angajaților AJOFM din Botoșani: „Ajunge!” (foto, video)

Salariații amenință că dacă doleanțele nu le vor fi ascultate vor recurge la măsuri mult mai drastice.

Protest spontan (și) al angajaților AJOFM din Botoșani: „Ajunge!” (foto, video)

Zeci de anagajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani au ieșit, miercuri dimineață, la protest în fața instituției.

După ce funcționarii Casei Județene de Pensii (CJP) din Botoșani protestează de zile bune și cei de la Casa de Asigurări de Sănătate au încheiat ieri acțiunea de pichetare, a venit și rândul celor de la AJOFM să își strige nemulțumirile.

Toți angajații instituției au sistat activitatea preț de o oră. Și celelalte puncte de lucru din județ au întrerupt munca pentru a se alătura protestului și ulterior s-au întors în birouri.

Revendicările noastre sunt generate de inechitățile din sistemul public. Salarizarea, care este inechitabilă, alte categorii de funcționari care sunt pe aceeași grilă, aceeași familie ocupațională au salarii mult mai mari decât noi. Condițiile de muncă cu echipamente învechite, aplicații care uneori sunt inutilizabile. Vrem și noi același respect ca și celelalte categorii de funcționari”, a declarat Gabriela Drobotă, liderul Sindicatului salariaţilor din Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Botoşani.

Mai mult decât atât, protestatarii amenință că dacă doleanțele nu le vor fi ascultate vor apela la măsuri mult mai drastice care vor duce și la sistarea completă a activității.

„Am ieșit azi în protest spontan și vom continua în fiecare zi până săptămâna viitoare, când vom declanța conflictul de muncă cu grevă de avertisment și grevă generală”, a adăugat Gabriela Drobotă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aleșii de la județ au mutat ședința ordinară în online, un consilier îi cere Doinei Federovici socoteală cu datoriile! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
388

Ședința ordinară a Consiliului Județean aferentă lunii iulie a fost organizată, vineri, 26 iulie, în online.Toate proiectele existente pe ordinea de zi au trecut de votul consilierilor...

Cătălin Flutur aduce acuzații grave la adresa lui Valeriu Iftime: „PNL și PSD au făcut un troc la nivel mare...”

Vineri, 26 Iulie 2024
814

La aproximativ o lună de la alegerile locale din 9 iunie 2024, mai exact pe 1 iulie, Cătălin Flutur a avut și prima reacție. Atunci, liberalul care a pierdut cursa pentru funcția de primar al mu...

Persoane dispărute și date în urmărire națională sau internațională, depistate cu ajutorul aplicației e-Dac la Botoșani! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
365

De la începutul lunii aprilie 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au fost dotați cu terminale mobile, având instalată aplicația e-DAC...