Senatorul Dan Humelnicu vrea sa paseze institutiile de cultura botosanene in sarcina Guvernului!

Senatorul Dan Humelnicu vrea sa paseze institutiile de cultura botosanene in sarcina Guvernului!

 Dan Humelnicu, senator de Botosani  

Senatorul PD-L Dan Humelnicu vrea ca Guvernul sa preia, pe o perioada de un an, finantarea a trei institutii de cultura botosanene.

Astfel, Dan Humelnicu a spus ca a propus un amendament, pe care l-a inaintat la Comisia de Buget-Finante a Parlamentului, prin care solicita finantarea Teatrului Mihai Eminescu, a Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache, precum si a Filarmonicii de Stat.

Sumele solicitate sunt: 3480 mii lei pentru Teatrul Mihai Eminescu, 3960 mii lei pentru Teatrul de Copii si Tineret Vasilache, si 1630 mii lei pentru Filarmonica de Stat.

Sprijinul financiar oferit de Guvern ar fi, conform celor declarate de Dan Humelnicu, o relaxare care ar da posibilitatea Primariei municipiului Botosani de a depune bani pentru proiecte europene, unde este obligatorie cota parte, in prezent, presiunea financiara fiind extrem de mare, fapt care pune in real pericol derularea de proiecte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
241

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
273

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1059

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să...