AGENDA DE WEEKEND

AGENDA DE WEEKEND
6 DECEMBRIE

 Ora 16.00 - Live.Botosani va transmite astazi, 6 decembrie, in direct pe internet, de la ora 16.00, inaugurarea patinoarului amplasat pe esplanada Salii Polivalente.

La inaugurarea patinoarului vor canta copiii de la grupul Vivat Veselia, dar si o trupa de rock locala, cel mai probabil StilTon. Patinoarul va fi deschis pana la ora 22.00, de luni pana vineri, iar in weekend pana la ora 23.00. Pretul pentru o ora de patinaj este de 7 lei pe ora, de luni pana vineri, si de 10 lei pe ora pentru week-end si sarbatorile legale.

Organizatorii anunta ca pretul pentru inchirierea patinelor ramane acelasi ca anul trecut. Patinoarul va functiona pana la mijlocul lunii ianuarie 2009.

 

Ora 11.00 - CSS Pro Volei Botosani - CSM Bucuresti in direct pe internet! Live Botosani va transmite in direct astazi, de la ora 11.00, meciul de volei dintre CSS Pro Volei Botosani si CSM Bucuresti.

Meciul se va desfasura in Sala Polivalenta "Elisabeta Lipa" din Botosani.

 

Ora 18.00 - Teatrul Mihai Eminescu, Sala Atelier. Premiera spectacolului FLUTURII, dupa o idee de Leornard Gersch, in regia tanarului iesean Vlad Cepoi, scenografia Gelu Rasca, regia tehnica asigurata de Constantin Adam.

Din distributie fac parte actorii Ovidiu Ivan, Florita Tugui, Ioan Cretescu. In debut, in spectacol joaca si Ana Maria Cazacu, actrita fiind absolventa a Universitatii George Enescu din Iasi.

Tema principala a spectacolului este relatia dintre parinti si copii. Parintii isi pot sufoca adesea copiii cu prea multa dragoste. Este tratata nevoia de libertate, libertatea tinerilor de a alege si procesul maturizarii. Vlad Cepoi a fost angajat de curand de teatrul botosanean

 

7 DECEMBRIE

Ora 11.00 – Teatrul de papusi Vasilache. Live Botosani va transmite in direct, duminica, 7 decembrie, de la ora 11.00, spectacolul pentru copii Degetica. Spectacolul gazduit de Teatrul pentru copii si tineret "Vasilache" va fi prezentat de studentii in anul II de la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi - sectia Arta Manuitorului de Papusi si Marionete.

Distributie: Degetica - Ecaterina Ciofu

Mama - Carmen Haisan

Cloanta - Ilona Ungureanu

Broscoiul - Andrei Onofrei

Fluturasul - Dumitru Georgescu

Zana - Alina Neagu

Lupul si Vantul - Tiberiu Gabor Bitere

 

Ora 12.00 – Teatrul de papusi Vasilache - MAGAZINUL CU JUCARII

Distributie:

Dina - Erna Rusu

Iepurasul Teofil - Ioana Iordache

Negustorul - Tiberiu Gabor Bitere

Piticul Mincinos - Carmen Haisan

Piticul Marinimos - Irina Burduja

Piticul Incruntat - Andrei Onofrei

Noaptea - Alina Neagu

Adaptare scenica cu papusi - Toma Hogea

Spectacolele au obtinut Premiul de debut la cea de a XVI-a editie a festivalului International Gulliver Galati, in noiembrie 2008

TOMA HOGEA este botosanean. A debutat ca actor la Teatrul “Mihai Eminescu in 1977 si a colaborat cu Teatrul “Vasilache memorabil, fiind in rolul printului care o trezeste cu un sarut pe Alba ca Zapada, interpretata atunci de Gabriela Nistorica. A absolvit universitatea de Arte George Enescu Iasi, iar din 1982 este actor la Teatrul pentru copii si tineret Luceafarul din Iasi. Din anul 2000 este cunoscut ca regizor, iar in 2005 isi ia doctoratul la Universitatea G.Enescu Iasi. A publicat volumul de versuri “Daca as fi si “Intre generatii, dar cel mai important este faptul ca lucreaza acum la “Antologia papusarilor din Romania, lucrare deosebit de importanta in breasla artistilor marionetisti.

O alta bucurie pentru publicul din Botosani este prezenta pe scena, intre studentii marionetisti, a lui CARMEN HAISAN, fosta eleva a Colegiului National Mihai Eminescu, care a activat cu success in Atelierul de teatru al CNME, sub coordonarea lui Lenus Teodora Moraru.

 

 

Ora 18.00 - Teatrul Mihai Eminescu - Sala mare

Teatrul Mihai Eminescu din Botosani va invita la spectacolul HARAP ALB, dupa piesa lui Ion Creanga. Dramatizarea  poarta semnatura regizorului Ion Sapdaru.


Din distributie fac parte: Bogdan Horga, Eduard Sandu,Gina Patrascu, Bogdan Muncaciu, Mihai Dontu, Sorin Ciofu, Andreea Motcu, Ciprian Tabacaru, Ovidiu Ivan, Silvia Raileanu, Ioan Cretescu, Lidia Uja, Laura Dumitrache.
 

Ineditul viziunii regizorale va asigura succesul acestui spectacol la care sunteti asteptati duminica 7 decembrie 2008,  spectacolul incepand cu ora 18.00, in sala mare a Teatrului Mihai Eminescu.
 

Galeriile de arta - Expozitia colectiva "Art-grup"

Asociatia artistilor plastici "Art-grup" organizeaza ca in fiecare an, in luna decembrie, Expozitia colectiva a tinerilor artisti plasticieni aflati la inceput de cariera. Initiatorii proiectului, Robert Cobuz si Marius Vatamanu, la care isi aduce aportul si Liviu Soptelea, aduna fosti sau actuali elevi ai Liceului de Arta, studenti ai Academiilor de Arte si artisti plastici in devenire, pe care ii ajuta sa devina cunoscuti publicului iubitor de arta.

Expozitia a fost vernisata marti si va fi deschisa vizitatorilor pana pe 16 decembrie. Expun in jur de 20 de artisti, lucrarile fiind realizate in tehnici de lucru mixte, acrylic, ulei sau chiar fotografii.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
326

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5540

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
222

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...