Deficitul guvernului, acoperit din pensii

Deficitul guvernului, acoperit din pensii
Guvernul justifica mentinerea la 2% din venitul brut a contributiei fiecarui angajat la fondurile de pensii private prin nevoia de control al deficitului sistemului public de pensii, in contextul in care volumul veniturilor bugetare este inferior cheltuielilor, si asigura ca plafonarea e temporara.

Potrivit unui document guvernamental, masura este temporara, iar obiectivul de imbunatatire a eficientei sistemului de pensii este in continuare prioritar pe termen scurt si mediu.

Legea 411/2004 privind fondurile de pensii administrate private prevede ca, in termen de 8 ani de la inceperea activitatii de colectare, respectiv pana in 2016, cota de contributie la sistemul privat de pensii va fi majorata la 6% din veniturile brute ale participantilor, cu o crestere anuala de 0,5 puncte procentuale, incepand cu data de 1 ianuarie a fiecarui an.

Pe baza acestui grafic, contributia trebuia majorata la 1 ianuarie 2009, la 2,5% din venitul brut.

Prin proiectul de buget pentru 2009, Guvernul a decis insa sa mentina cota de contributie la nivelul de 2% din 2008, plafonare care, potrivit Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania, va reduce cu peste 80 de milioane de euro suma virata in acest an in conturile celor 4,6 milioane de contributori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
116

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
431

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
64

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...