Şeful Poliţiei de Frontieră, eliberat din funcţie

Şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF), comisarul şef Constantin Cârcu a fost demis. La solicitarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), prefectul Cristian Roman a acordat avizul pentru eliberarea din funcţie a comisarului şef, după ce comisarul a fost convocat în faţa Consiliului Superior de Disciplină, pentru deficienţe în activitatea managerială.

Acesta nu a putut fi judecat din cauza concediilor medicale şi de odihnă de care a beneficiat.

"Am acordat acest aviz pentru a doua oară, prima fiind pe criterii medicale iar acum pe cele profesionale", a precizat prefectul Cristian Roman.

Fostul şef al IJPF susţine că a fost eliberat din funcţie din cauza sănătăţii precare, acesta susţinând că afecţiunile de care suferă i-au redus cu 50% capacitatea de a munci, situaţie care atrage declararea sa drept "apt limitat".

În luna noiembrie a anului trecut, ofiţerii din cadrul Serviciului de Control al IGPF au desfăşurat un control la IJPF pentru a evalua activitatea desfăşurată, competenţa şi capacitatea managerilor.

Verificările au scos în evidenţă deficienţe în activitatea managerială, precum şi neglijenţă în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu manifestate de şeful şi adjunctul IJPF, motiv pentru care conducerea IGPF a dispus măsura cercetării prealabile a acestora.

În urma acestor concluzii, adjunctul inspectorului şef al IJPF, comisarul şef Constantin Alistar, a solicitat încetarea raporturilor de serviciu, Constantin Cârcu solicitând pensionarea înainte de termen, din motive medicale, la începutul lunii martie.

(Sursa: Monitorul de Botosani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...