Şeful IGSU, înlocuit din funcţie. Un jandarm a fost numit în locul fostului "pompier șef"

Şeful IGSU, înlocuit din funcţie. Un jandarm a fost numit în locul fostului "pompier șef"

 Ovidiu Vasilica  Ionut Tabultoc

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), colonelul Nicolae Cornea, a fost eliberat, joi, din funcție, prin decizie a prim-ministrului Dacian Cioloș, transmite Agerpres.
 
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne, la propunerea ministrului Petre Tobă, colonelul Nicolae Cornea a fost eliberat din funcția de inspector general al IGSU, decizia venind ca urmare a depunerii cererii de pensionare a acestuia.

De asemenea, premierul l-a împuternicit pentru a îndeplini atribuțiile funcției de inspector general al IGSU pe generalul de brigadă cu o stea Ovidiu Vasilică.



Potrivit site-ului Jandarmeriei Române, Ovidiu Vasilică a fost prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române și șef al Statului Major al Jandarmeriei Române.

Surse din cadrul MAI au declarat, pentru Agerpres, că decizia de a numi la comanda IGSU o persoană din afara inspectoratului a fost luată în contextul în care este în desfășurare o evaluare, iar singura structură militarizată a MAI în afara IGSU este Jandarmeria.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
8

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
136

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
43

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...