Sefii Politiei Botosani, cercetati din cauza "smecherilor"!

Sefii Politiei Botosani, cercetati din cauza "smecherilor"!
Evenimentele petrecute săptămâna trecută pe strada Marchian din Botoşani, intens mediatizate in presa locală şi centrală, au ajuns în atenţia IGPR!

În imaginile postate pe You Tube, poliţiştii botoşaneni dădeau dovadă de extremă toleranţă faţă de câţiva tineri teribilişti care îi ironizau pe oamenii legii, refuzând să se spună controlului, chiar dacă şoferii indisciplinaţi încălcau grav legea.

În vederea clarificării aspectelor privind modul de gestionare a situaţiei de fapt de către lucrătorii de poliţie implicaţi, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus efectuarea de verificări imediate de către specialiştii din cadrul Direcţiei Control Intern, pentru a stabili, în detaliu, modul în care au acţionat lucrătorii de poliţie, din momentul primirii sesizării evenimentului până la intervenţia efectivă a echipelor operative sosite la faţa locului, pentru a asigura climatul corespunzător de ordine şi linişte publică.

"Astfel, în urma verificărilor, s-au constatat gestionarea necorespunzătoare a evenimentului, furnizarea şi transmiterea de informaţii în mod neoperativ, precum şi alte nerespectări ale regulamentelor interne, în baza cărora s-a dispus declanşarea procedurii de cercetare prealabilă faţă de trei ofiţeri de poliţie, dintre care doi cu funcţie de conducere, respectiv adjunctul şefului de inspectorat şi adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Botoşani, precum şi faţă de doi agenţi, urmând ca, la finalizarea procedurii, să se dispună măsurile corespunzătoare, conform Statutului Poliţistului", informeaza I.G.P.R.,CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE, Serviciul Comunicare - Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Administraţiei şi Internelor.
 

Vezi video aici: Smecherii fac legea, politistii faradelegea! 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
16

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
30

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
142

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...