Formularul Constatarea amiabila de accident, folosit doar in anumite conditii!

Formularul Constatarea amiabila de accident, folosit doar in anumite conditii!
Inspectoratul Judetean al Politiei Botosani informeaza ca, incepand cu 1 iulie 2009, intra in vigoare normele privind utilizarea formularului Constatare amiabila de accident.

Potrivit dispozitiilor Ordinului nr.21 din 18.12.2008 al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (C.S.A), incepand cu data de 1 iulie 2009 intra in vigoare Normele privind utilizarea formularului Constatare amiabila de accident. Acest formular poate fi obtinut de la sediile asiguratorilor, putand fi utilizat indiferent de locul producerii accidentului, pe teritoriul Romaniei.

Completarea si semnarea formularului Constatare amiabila de accident nu reprezinta o recunoastere a raspunderii conducatorilor de vehicule, ci un cumul de elemente ce contribuie la solutionarea dosarelor de dauna.

Formularul Constatarea amiabila de accident poate fi utilizat daca sunt indeplinite urmatoarelor conditii:

-din accident au rezultat numai pagube materiale;
-in accident au fost implicate numai doua vehicule;
-nu se creeaza pagube materiale altei persoane decat celor doi conducatori de vehicule implicati in accident;
-exista acordul de vointa al celor doi conducatori auto, exprimat prin semnarea formularului.
In situatia in care unul dintre vehicule este stationat sau parcat, formularul poate fi completat si de catre proprietarul sau utilizatorul acestuia.

Conducatorul auto care are pretentii de despagubire se va adresa societii la care este asigurat celalalt conducator auto, depunand formularul la orice reprezentanta a societatii din domeniul asigurarilor.

Odata cu depunerea formularului se elibereaza si documentul de introducere in reparatie a vehiculului.

Potrivit dispozitiilor Ordinului 21/2008 al Comisiei pentru Supravegherea Asigurarilor, asiguratul este obligat sa informeze imediat societatea de asigurare autorizata despre producerea accidentului de circulatie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
2

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
24

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
126

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...