Guvernul a suspendat programul Euro 200, care ajuta elevii să-şi cumpere calculator

Guvernul a suspendat programul Euro 200, care ajuta elevii să-şi cumpere calculator
Guvernul a decis ca programul prin care elevii şi studenţii din familii cu venituri reduse primesc un ajutor financiar de 200 euro pentru achiziţionarea unui calculator nou să fie suspendat în anul 2009, pentru revizuirea criteriilor de selecţie şi un control amănunţit al solicitanţilor.

La Botosani, in urma anchetelor sociale solicitate de ISJ, s-a constatat ca aproape 250 de elevi botosaneni care au declarat venituri zero in vederea obtinerii ajutorului financiar pentru achizitionarea unui calculator detineau surse de venit pe care nu le-au cuprins in actele dosarelor.

Alte 828 de dosare cu venit zero au ramasesera in continuare in evidenta ISJ. La nivelul judetului Botosani, 2704 elevi asteptau cei 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator.

Decizia de suspendare a programului a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Ea a explicat decizia prin faptul că jumătate dintr-un total de 44.000 cereri de înscriere în program au fost depuse de către elevi care declară "un venit zero" pe membru de familie.

"Acest fapt indică un viciu al legii, deoarece, în mod normal, şi familiile cele mai sărace beneficiază măcar de un ajutor social, astfel că venitul declarat nu poate fi zero. În aceste condiţii s-a decis suspendarea aplicării prevederilor Legii 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, pentru revizuirea criteriilor de eligibilitate şi un control amănunţit al situaţiei", a spus Andronescu.

Programul guvernamental a fost iniţiat în urmă cu cinci ani.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
22

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
33

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
162

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...