Sefii ISJ se pregatesc de concurs - Vezi cand vor fi testati directorii de scoli!

Sefii ISJ se pregatesc de concurs - Vezi cand vor fi testati directorii de scoli!
Pana la sfarsitul acestui an se vor organiza concursuri pentru posturile de inspectori scolari generali si inspectorii generali adjuncti, posturi care in acest moment sunt ocupate cu delegatie.

Metodologia de concurs a fost deja publicata, urmand ca Ministerul Educatiei sa stabileasca data cand vor fi organizate aceste concursuri. Inspectorii scolari si directorii unitatilor de invatamant vor sustine concursurile la anul, pana la sfarsitul anului scolar.

"S-au publicat metodologiile, ordinea fireasca este concurs pentru inspectori generali, inspectori generali adjuncti, inspectori si abia in ultima instanta, directori. Ministerul Educatiei va stabili data concursului. Probabil pentru inspectorii generali si generali adjuncti concursul va avea loc chiar in aceasta toamna, in noiembrie. Si probabil la anul, pana la sfarsitul anului scolar, va avea loc concursul pentru inspectori si directori", a declarat Daniel Botezatu, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Botosani.

Pentru inspectori si inspectorii adjuncti concursul va avea loc la Ministerul Educatiei, iar pentru ceilalti la nivel local, dar cu comisie din Minister si cu reprezentanti ai universitatilor.

La Botosani, concursuri pentru ocuparea posturilor de directori si de inspectori scolari nu s-au mai organizat din anul 2008.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
511

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
160

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
432

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...