Şefii de la Nova Apaserv vor să aibă salarii ca în Uniunea Europeană! Cât ar putea încasa în plus la leafă!

Şefii de la Nova Apaserv vor să aibă salarii ca în Uniunea Europeană! Cât ar putea încasa în plus la leafă!
Conducerea societăţii Nova Apaserv a solicitat ca în bugetul pe anul acesta, pe lângă sumele pentru salariile pe care le primesc, să fie prinsă şi o parte variabilă.

Cu alte cuvinte, aceştia vor bani în plus la salariu. Iar sumele pe care ar urma să le primească, pe lângă leafă, nu sunt deloc de neglijat, pot varia între 10.000 şi 30.000 de lei, după cum susţine chiar directorul operatorului de apă, Gabriel Cârlan.

Cârlan a explicat că legislaţia permite ca în cazul persoanelor cu contract de mandat, dacă sunt realizaţi anumiţi indicatori, să se acorde bani în plus, pe lângă salariul fix.

“OUG 109 spune că salariul unui director cu contract de mandat este compus dintr-o parte fixă şi o parte variabilă. Ordonanţa mai spune că este o retribuţie comparativă cu statele Uniunii Europene. Eu nu o să mă compar niciodată cu Franţa, am mers prin jur pe la Bulgaria, şi e un studiu cu retribuţiile, şi oricum suntem sub nivelul salariilor din Ungaria, din Bulgaria. Sunt vreo 20 de indicatori pe care dacă îi îndeplinim luăm banii, dacă nu îi îndeplinim, nu luăm banii. O să vedem dacă îi îndeplinim. Am cerut în bugetul pe 2016 această parte variabilă pentru cei cu contract de mandat. Noi suntem îndreptăţiţi să luăm acel procent variabil, aşa cum spune şi legea", a declarat Gabriel Cârlan.

În prezent, directorul Nova Apaserv are un salariu brut lunar de 11.000 lei, iar un adjunct de 6.500 de lei. La nivelul societăţii, cheltuielile lunare cu salariile sunt 47% din buget.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, declara în urmă cu câteva zile că nu va fi de acord cu acordarea unor bonusuri financiare la Nova Apaserv, până când nu se finalizează investiţiile pe fonduri europne.

“Acolo era vorba de cota salariaţilor din profit, era altă discuţie. Probabil s-a înţeles greşit", a menţionat Gabriel Cârlan.

Cât priveşte salariile celorlalţi angajaţi din cadrul Nova Apaserv, deocamdată nu este prevăzută nicio majorare pentru aceştia. 

 

Spune-ne opinia ta