Sefa DSVSA Botosani ameninta primarii cu amenzi: "Este o situatie de neacceptat. Vor fi controale"

La intalnirea din aceasta dimineata dintre primarii din judet si prefectul Costica Macaleti, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Botosani, Minodora Vasiliu, a tinut sa le aminteasca primarilor din sapte localitati ca targurile de animale existente nu sunt autorizate si le-a cerut ca in cel mai scurt timp sa rezolve aceasta problema.

Targuri de animale neautorizate sunt la Dorohoi, Saveni, Darabani, Trusesti, Flamanzi, Hlipiceni si Botosani. Sefa DSVSA Botosani i-a amenintat pe primari ca se vor face controale si se vor aplica amenzi dure.

"Este o situatie de neacceptat pentru judetul Botosani. In momentul actual nu avem niciun targ de animale autorizat. Ganditi-va ca cei care v-au ales, v-au ales pentru a va lupta pentru ei si sa le creati conditii de trai. Populatia de la tara creste animale ca sa le vanda la un moment dat, pentru a-si cumpara paine. Cum va inchipuiti ca o batrana care are 70 de ani si care vrea sa vanda un porc, trebuie sa vina la D.S.V.S.A. pentru un aviz interjudetean si sa mearga la Suceava sa vanda un porc. Nu mi se pare o situatie de normalitate. Am facut foarte multe adrese prin care v-am atentionat si v-am rugat sa intrati in legalitate si nu am primit niciun raspuns. Cu respect, as dori sa bagati in seama aceste aspecte. In perioada urmatoare vor fi controale in acele localitati si nu voi amenda pe cei care vand animalele acolo, ci voi amenda administratorii targului", a spus Minodora Vasiliu.

Prefectul judetului Botosani, Costica Macaleti, i-a cerut sefei DSVSA Botosani sa fie mai blanda cu amenzile, dar in acelasi timp le-a transmis primarilor sa autorizeze cat mai repede targurile de animale.

"Eu i-am cerut doamnei Vasiliu sa nu va dea amenzi, pentru ca aveti atatea probleme si daca fiecare vine sa va dea amenzi, cred ca trebuie sa faceti imprumut in banca pentru a putea plati. Luati legatura cu medicii veterinari si autorizati targurile. Il vad aici pe domnul Drelciuc, autorizati targul din Botosani. Anul trecut in registrele veterinarilor apareau porci de 20 de ani, stiti foarte bine", a spus prefectul Costica Macaleti.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...