Venituri mai mari pentru profesorii botoșăneni, în luna decembrie!

Luna decembrie va aduce bani mai mulți în portofelele angajaților din sistemul de învățământ botoșănean, dar și al celorlalți bugetari.

Acest lucru se va întâmpla dacă în ședința de Guvern de astăzi va fi aprobată o Ordonanță de Urgență prin care să asigure fondurile necesare acordării salariilor aferente lunii decembrie în sistemul bugetar şi cea de a patra tranşă din diferenţele salariale câştigate prin hotărâri judecătoreşti.

După cum au anunțat oficialii de la nivel central în urmă cu ceva timp în afara acestor plăți se intenţionează ca în această lună să se acorde şi diferenţele salariale care ar fi trebuit achitate în anul 2015, în baza hotărârilor judecătorești definitive și irevocabile.

“La nivelul Inspectoratului Școlar s-a solicitat școlilor să prezinte o situație privind necesarul de bani pentru a putea fi asigurată plata salariilor în decembrie pentru luna noiembrie și cea de-a patra tranșă la hotărârile judecătorești. S-a solicitat și necesarul de fonduri pentru anul 2015 pentru a fi plătite hotărârile judecătorești aferente anului 2015 într-o singură tranșă. Din informațiile pe care le avem, pe linia federației, astăzi va fi emisă Ordonanța de Guvern care să rectifice bugetul astfel încât să fie asigurate fondurile necesare pentru plata salariilor și a hotărârilor judecătorești și pentru 2015", a spus Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani.

Dacă toate aceste plăți vor fi făcute, în județul Botoșani vor fi cadre didactice care, în luna decembrie, pe lângă salariu vor primi în plus până la 4.000 de lei și asta pentru că în ultima tranșă din 2014, cadrele didactice ar urma să primească între 300 și 1.000 de lei, sume care se vor majora considerabil dacă se dau și tranșele pe anul viitor.

“Unii colegi care erau în activitate în perioada 2008-2010 o să încaseze sume mai mici sau mai mari în funcție de salariul de încadrare, dacă aveau ore suplimentare, gradații de merit, dirigenții, și unii mai puțin și alții deloc, cei care nu erau în activitate în acea perioadă. Dacă tot ce e stabilit pentru anul viitor se plătește acum restul se dă în 2016. În 2014-2015 avem 25% din toate hotărârile judecătorești și în 2016 35%", a mai spus liderul LSI.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...