Falsă profesoară de la un liceu din județul Botoșani, trimisă în judecată!

Cazul unui cadru didactic de la Liceul "Anastasie Bașotă" din Pomârla care a predat ani la rând în cadrul acestei unități de învățământ în baza unor documente false a ajuns în instanță. Denisa D. a fost trimisă în judecată de procurori, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Dorohoi, magistrații urmând a stabili ce sancțiune va primi profesoara.

La începutul acestui an conducerea unitatii de invatamant a descoperit ca actele in baza carora respectiva persoana isi exercita profesia ar fi false.

In urma actualizarii bazelor de date, in momentul in care au fost introduse seria si numarul diplomei de licenta al respetivului cadru didactic, programul specializat a dat eroare aparand doua diplome cu aceleasi date.

Denisa D. lucra la Liceul din Pomarla de patru ani si era titulara, predand franceza. Se pare ca femeia a urmat cursurile unei universitati din Iasi, dar nu a mai definitivat cursurile si, potrivit colegilor, se pare ca in momentul in care s-a inscris la concursul de titularizare a folosit o adeverinta falsa.

În cazul în care Denisa D. va fi găsită vinovată, Inspectoratul Şcolar Judeţean este îndreptăţit să solicite returnarea salariului şi a eventualelor sporuri salariale plătite pe toată perioada cât ea a activat în învăţământ, plus eventuale penalităţi.

Potrivit datelor contabile ale unităţii şcolare, profesoara a încasat lunar sume cuprinse între 900 şi 1.400 de lei.

În urma izbucnirii acestui scandal, Denisa D. și-a dat demisia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...