Sef nou la ANAF - pe cine a numit Ciolos

Sef nou la ANAF - pe cine a numit Ciolos
Dragos Doros este noul sef al ANAF, dupa ce premierul Dacian Ciolos a semnat in aceasta dimineata numirea sa in functie.

Dragos Doros a fost secretar de stat in Ministerul Finantelor in mandatul Guvernului Ungureanu si pana in prezent director Servicii de Asistenta Fiscala al KPMG Romania.

In urma cu doua saptamani, premierul Dacian Ciolos i-a demis pe Gelu Stefan Diaconu din functia de presedinte al ANAF si pe Mihai Vatasoiu din functia de vicepresedinte al aceleiasi institutii.

Decizia a fost luata dupa DNA a anuntat ca Gelu Stefan Diaconu este urmarit penal in dosarul de evaziune al deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun. In acelasi dosar este urmarit penal si vicepresedintele ANAF, Mihai Vatasoiu.

Ancheta vizeaza infractiuni comise in cadrul unor proiecte pentru sprijinirea comunitatii rrome. Primul proiect a fost finantat cu fonduri europene, iar 3.296 de persoane din grupuri vulnerabile au fost inscrise intr-un grup tinta fara a sti acest lucru.

Pentru a-si "insusi in mod ilicit sume din cadrul proiectului", de comun acord cu conducerea Asociatiei Partida Romilor "Pro Europa", managerul de proiect si mai multi membri ai echipei de management "au supraevaluat costurile cu personalul angrenat in implementarea proiectului", incasand sume importante, de sute de mii de lei.

In ceea ce priveste al doilea proiect, managerul de proiect a propus acordarea unei subventii de 600 de lei tuturor persoanelor care au absolvit cursurile de calificare/formare profesionala prin intermediul proiectului.

Prin Decizia nr.1 din 22.08.2011 semnata de presedintele Nicolae Paun propunerea a fost validata. Persoanele respective au urmat cateva ore de curs si au primit sume de bani intre 300 si 600 de lei, iar altele nici macar nu au participat la cursuri, primind totusi bani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
4

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
36

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
20

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...