Vești bune pentru asistenții medicali de la Spitalul Mavromati care au protestat!

Vești bune pentru asistenții medicali de la Spitalul Mavromati care au protestat!
Președintele Consiliului Județean și managerul Spitalului Mavromati s-au întâlnit, joi, la București cu ministrul sănătății și cu președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, scopul acestei întâlniri fiind găsirea unei soluții pentru plata celor peste 100 de asistenți medicali de la Botoșani care au ieșit în stradă cerând acordarea gradului principal, în urma concursului susținut.

Șeful Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a precizat că la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie, problema acestor asistenți se va rezolva, fiind identificate soluții pentru ca Spitalul Județean să primească fondurile necesare pentru suplimentarea bugetului cu salariile.

Chiar dacă vor fi suplimentate alocările financiare, unitatea spitalicească va trebuie să găsească o modalitate prin care să își crească și veniturile proprii.

“Cred că am venit cu vești îmbucurătoare de la București. Odată cu semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate care va fi în luna martie se încearcă identificarea de sume care să vină prin Casă să se rezolve problema care a dus la aceste manifestări ale sindicatului.Problema era foarte cunoscută la nivel național, s-au mai identificat niște soluții la Ministerul Sănătății astfel încât spitalul să acceseze niște programe direct prin Minister care să aducă un surplus de sume. În același timp, spitalul trebuie să găsească niște formule de creștere a veniturilor proprii, cu spitalizarea de zi, reanalizarea costurilor cu tot ce înseamnă laborator de analize", a declarat Gheorghe Sorescu, președintele Consiliului Județean. 

 

Spune-ne opinia ta