Ședință operațională a autorităților de frontieră din România și Republica Moldova, desfășurată la Botoșani

Ședință operațională a autorităților de frontieră din România și Republica Moldova, desfășurată la Botoșani

O delegație din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași și reprezentanți ai autorităților de frontieră din Republica Moldova s-au întâlnit, vineri, la Botoșani, într-o ședință operațională pe tema combaterii activităților infracționale și securizării graniței, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră Române într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, ședința a fost coordonată de șeful ITPF Iași, comisarul șef Victor Mariniuc, și șeful Direcției Regionale Nord, comisarul Mihail Voiniţchi. Cele două delegații au analizat situația operativă înregistrată în aria de competență, au evaluat modalitatea de supraveghere a frontierei de stat și au făcut schimb de date cu privire la combaterea activităților infracționale.

„De asemenea, s-a stabilit faptul că schimbul de informații dintre cele două autorități a contribuit în mod pozitiv la adaptarea dispozitivelor de supraveghere a frontierei în vederea coordonării demersurilor la frontiera de stat pentru diminuarea infracționalității transfrontaliere. Reprezentanții celor două state au concluzionat că activitățile de cooperare au avut continuitate și s-au desfășurat conform cadrului normativ bilateral, în vigoare”, se arată în comunicat.

Autoritățile au stabilit intensificarea activităților de control în perioada următoare.

„Întâlnirea de lucru s-a desfășurat într-o atmosferă de colaborare și înțelegere, în spiritul întăririi încrederii reciproce la frontieră, delegațiile aducând mulțumiri pentru modul în care s-au desfășurat lucrările ședinței de lucru”, au precizat reprezentanții ITPF Iași.


 

 

Spune-ne opinia ta