Şedinţă de guvern pentru aprobarea procedurii de actualizare a listelor electorale

Şedinţă de guvern pentru aprobarea procedurii de actualizare a listelor electorale
Guvernul se va reuni astăzi în şedinţă pentru a aproba procedura prin care vor fi actualizate listele electorale.

Premierul Victor Ponta a precizat că un colectiv de lucru se va ocupa de acest aspect, care va fi coordonat de Mircea Duşa, noul ministru al Administraţiei şi Internelor.

"Mâine în şedinţa de guvern (n.red. - colectivul) va veni cu actele normative necesare şi se va pune în aplicare exact ceea ce Curtea Constituţională a solicitat. Pot să vă spun mâine ceea ce va propune acest colectiv de tehnicieni pentru aprobarea în şedinţă de guvern ca procedură de îndeplinire a solicitării imperative a CCR", a afirmat luni premierul, conform evz.ro.

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, care şi-a dat demisia ieri, anunţa vinerea trecută că în şedinţa de guvern vor fi luate o serie de decizii care să ajute autorităţile locale în demersul de actualizare a listelor electorale.

"Propunerea noastră până în acest moment, din partea tehnicienilor noştri, este că vom face comisii la nivel local, formate din primari, secretarul unităţii administrative, şeful Serviciului Public Comunitar, un reprezentant al serviciului, reprezentantul Inspectoratului de Poliţie, al Inspectoratului Şcolar, Direcţia Judeţeană de Finanţe. La nivel de judeţ - prefect, preşedintele CJ. Veţi primi toate aceste propuneri scrise, dar până marţi, când vom avea şedinţa - luni sau marţi va fi şedinţa de Guvern, în care vom aproba toate aceste lucruri - v-aş ruga foarte mult, pentru că sunt primari, preşedinţi de consilii judeţene care au mare experienţă, să ne facă sugestii şi dumnealor privitor la ce colţ de cameră trebuie să ne mai uitam ca să verificăm absolut tot", a spus ministrul demisionar Rus.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
15

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
53

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
101

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...