Secții de votare dublate în unele școli din Botoșani din cauza reabilitărilor. Prefect: „Nu cred că ar trebui să fie probleme” (video)

Au fost găsite soluții pentru desfășurarea alegerilor din această toamnă, fiind întâmpinate greutăți din cauza reabilitărilor din școlile de la nivelul municipiului Botoșani.

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat faptul că în unele unități de învățământ vor fi dublate secțiile de votare. Asta pentru că în 14 școli din municipiul Botoșani se desfășoară lucrări de reabilitare.

Astfel, vor fi făcute secții de votare la primul etaj, pe lângă cele deja existente la parter, la Școala 11, Școala 14, Școala 2 și Școala 8.

Pentru instituțiile de învățământ unde, tradițional, erau secțiile de votare, în general la parter pentru un acces mai facil al electorilor, de această dată vom suplimenta în instituțiile de învățământ care au deja secții de votare la parter, le vom dubla de fapt. Vom face secții de votare la primul etaj, cu asigurarea accesului separat”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

Trimisul Guvernului în teritoriu spune că nu vor fi probleme pentru persoanele care nu se pot deplasa, deoarece există liste suplimentare în secția de votare apropiată domiciliului.

Nu cred că ar trebui să fie probleme în ceea ce privește persoanele care au probleme de deplasare. Aceștia pot vota pe listele suplimentare în secția de votare apropiată domiciliului”, a adăugat prefectul județului Botoșani.

O secție suplimentară a fost înființată și la Vlăsinești. În total, în județ sunt 433 de secții de votare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul prefect de Botoșani despre șeful IPJ: „Nu am niciun motiv să îi cer demisia” (video)

Thursday, 26 September 2024

Dan Nechifor, trimisul Guvernului în teritoriu, a fost întrebat ce părere are despre colaborarea cu șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, cms. șef Tudor Cost&...

Modificări pentru unii clienți ai Serviciului de Permise din Botoșani, despre ce este vorba! (video)

Thursday, 26 September 2024

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat faptul că a fost emis un ordin la nivel național cu privire la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor ...

Mai mulți salvatori botoșăneni pleacă la Galați să ajute victimele inundațiilor! (foto, video)

Thursday, 26 September 2024

Joi spre orele amiezii, 50 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani pleacă spre zonele afectate de inundații din jude...