Șofer din Botoșani oprit în Suceava: Ce au găsit polițiștii sub nisipul din autoutilitară!

Chiar dacă botoșăneanul le-a spus polițiștilor că transportă nisip, oamenii legii nu s-au lăsat păcăliți și au descoperit imediat și ce ascundea șoferul.

Zilnic sunt organizate verificări și controale pentru identificartea transporturilor ilicite de material lemnos, fiind confiscate cantități importante și aplicate sancțiuni contravenționale. În unele situații, transportatorii încearcă să eludeze legea prin ingeniozitate, disimulând transporturile de lemn în vehicule acoperite sau sub alte încărcături.

Un astfel de caz a fost descoperit și de către polițiștii din Marginea și Gălănești, care au avut însă flerul și inspirația să efectueze verificări amănunțite, reușind confiscarea a peste 5 m.c. de cherestea în valoare de cca. 4.300 lei. 

În cursul nopții de miercuri spre joi, la ora 01.50, în urma unei activități de cooperare între polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești și Secției 3 Poliție Rurală Marginea, organele de poliție au identificat pe DJ291A Costișa o autoutiltiară condusă de către un bărbat de 55 ani, din comuna Trușești, județul Botoșani.

I s-a solicitat conducătorului auto să prezinte documentele personale și ale vehiculului, iar acesta s-a conformat și a înmânat cartea de identitate, certificatul de înmatriculare și o poliță de asigurare obligatorie RCA.

La controlul autoutilitarei, s-a constat că aceasta era aparent încărcată cu nisip, însă polițiștii au efectuat verificări suplimentare, stabilind că sub încărcătura de nisip, în interiorul benei era o cantitate importantă de material lemnos despre care șoferul a declarat că îi aparține însă nu deține documente de însoțire. 


S-a procedat la interogarea aplicației SUMAL CONTROL, rezultând faptul că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis niciun aviz de însoțire al materialului lemnos.

Având în vedere aspectele constatate, autoutilitara a fost condusă la punctul de depozitare din zona Cantonului Silvic de pe raza comunei Marginea, pentru a se stabili cantitatea de material lemnos transportată.


Personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a stabilit că în autoutilitară se află cantitatea de 5,008 mc cherestea rășinoase în valoare totală de cca. 4.300 lei. 

În aceste condiții, cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Marginea, iar conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...