Secrete pentru a găti cei mai buni mucenici, iată rețeta
Stiri Botosani Saturday, 7 March 2015 ActualitatePentru 20-24 de bucati:
-1 kg de faina
-600 ml apa
-100 g zahar
-arome: coaja de lamaie, portocala, vanilie
-100 g ulei
-2 oua daca nu e post
-2 pliculete de drojdie uscata sau 25 g de drojdie proaspata
Faina se cerne de 2 ori inainte si pentru a elimina corpurile straine, dar mai ales pentru aerisirea fainii (primul truc).
Drojdia se amesteca intr-un castronel cu o lingurita de apa calduta si 1 lingura de faina si apoi se lasa deoparte sa creasca (al doilea truc).
Peste faina se adauga zaharul, vanilia, coaja de lamaie si portocala, sarea, maiaua crescuta, ouale, daca e de dulce, si 600 ml de apa calduta.
Se amesteca totul si apoi se adauga uleiul, cate putin, framantand usor. Se framanta pana cand se termina uleiul. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga putina apa calduta, cat sa fie un aluat potrivit de moale.
Cuptorul se incalzeste foarte putin, doar cat sa fie caldut inauntru, apoi se stinge. Se baga ligheanul cu aluat in cuptor, sa stea la cald si se inchide usa cuptorului. In felul acesta, aluatul va creste foarte bine, va fi ferit de zgomot si curent (al treilea truc).
Dupa 30-40 de minute, verificati aluatul. Rupeti aluatul in 20-24 de bucati egale si apoi, ungeti masa cu ulei si presarati si cu putina faina si intindeti fitile, le uniti, apoi formati cifra 8.
Se pot face simplu, dintr-un singur snur, sau impletiti, din snur dublu. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa 20-30 de minute sa creasca. Se ung cu miere amestecata cu apa sau cu sirop de zahar si se coc la foc potrivit cam 25 de minute. Se ung deasupra cu miere sau sirop din zahar (1 cana zahar+100 ml apa+ arome si se fierb) si se presara cu nuca (alune,migdale) prajita si macinata.
pofta-buna.com
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Elevii unui prestigios colegiu botoșănean învață programare în Spania! (Foto)
15 elevi ai colegiului Laurian învață de zor informatică aplicată la o firmă spaniolă din domeniul IT. Aceștia se află într-un stagiu de două săptămâni la compania V-ART E...
Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FC Botoșani: “Atacăm Sepsi OSK cu toate liniile la Sf. Gheorghe”! (Video)
În „regular”, covăsnenii și-au valorificat avantajul terenului propriu, impunându-se la scor de neprezentare, 3-0, grație reușitelor semnate de Gabriel Debeljuh (...
VIDEO - Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești!
Exemplul oferit de Liceul "Ștefan Luchian" din Ștefănești, județul Botoșani, ilustrează potențialul remarcabil al implicării și dedicării în procesul educațional. Î...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.81 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici