Secretarul comunei Santa Mare, monitorizat de un jurist!

Secretarul comunei Santa Mare, monitorizat de un jurist!
Consiliul Local al comunei Santa Mare a fost convocat marţi de către prefect în şedinţă de îndată, din punct de vedere procedural fiind îndeplinite condiţiile pentru dizolvarea consiliului, întrucât nu există niciun document care să dovedească faptul că acesta a adoptat macar o hotărâre în ultimele trei luni.

În urma unui control de fond, efectuat de reprezentanţii Instituţiei Prefectului asupra activităţii desfăşurate de către primarul, consiliul local şi secretarul comunei Santa Mare, s-au constatat grave disfuncţii şi nerespectări ale actelor normative în vigoare, însemnând că nu se respectau procedurile legale de convocare şi desfăşurare a şedinţelor consiliului local, respectiv pentru adoptarea şi urmărirea aplicării hotărârilor consiliului. De asemenea, nu există niciun document care să consemneze activitatea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Santa Mare.

Consilierii au răspuns în unanimitate convocării făcute de prefect şi şi-au manifetat disponibilitatea de a urmări ei înşişi respectarea procedurilor legale privitoare la convocarea şedinţelor şi adoptarea hotărârilor.

"Era contraproductiv să facem demersuri pentru dizolvarea Consiliului Local, pentru că nu cred că avea nevoie comuna acum de alegeri anticipate parţiale, mai ales având în vedere cheltuielile pe care le-ar presupune un astfel de scrutin. Practic, consilierii au lucrat, însă nu există documente care să dovedească acest lucru şi vina îi aparţine în primul rând secretarului. Aceştia au fost receptivi şi au înţeles ce trebuie să facă, urmând ca lucrurile să intre într-un făgaş normal în cel mai scurt timp", a declarat după şedinţă prefectul judeţului, Cristian Roman.

Pentru a se asigura că legea se va respecta şi la Santa Mare, reprezentantul guvernului în judeţ a considerat că se impune monitorizarea activităţii secretarului prin desemnarea unui jurist care să participe la şedinţele de consiliu local.

Secretarul Consiliului Local al comunei Santa Mare, Ioan Timofte, a mai fost sancţionat cu reţinerea a 20% din salariu pe o perioadă de trei luni pentru nereguli constatate în activitatea sa, iar în prezent el este din nou în curs de cercetare la comisia de disciplină şi urmează să i se facă încă o sesizare.
 

Consilier Cancelaria prefectului,

Radu Doruleţ


 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
324

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
462

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
590

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...