Secretar de stat în Ministerul Finanţelor: Creşterea de 15% la bugetari se referă la salariile brute

Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul FinanÅ£elor, a declarat sâmbătă la Realitatea TV că majorerea salariilor bugetarilor cu 15% se referă la sumele brute ÅŸi că nu are cunoÅŸtinţă de creÅŸteri mai mici de acest procent.

"ToÅ£i fluturaÅŸii de salarii pe care i-am văzut eu creÅŸterile salariilor brute ale personalului din sectorul bugetar sunt de 15%", a spus Gherghina, precizând că această majorare este valabilă pentru cei care au rămas pe aceeaÅŸi funcÅ£ie.

"N-am găsit niciun fluturaÅŸ cu creÅŸteri mai mici de  15% pe brut. Dacă se compară pe net, lucrurile pot să difere. Pentru că poate i-au crescut cotizaÅ£ia la sindicat sau suma deductibilă", a mai spus secretarul de stat din Ministerul FinanÅ£elor.

"Dacă apare vreo greÅŸeală pe undeva, să ne anunÅ£e ÅŸi vorbim ÅŸi cu angajatorii, poate cineva să fi greÅŸit undeva, dar repet, n-am văzut  toÅ£i fluturaÅŸii care au fost verificaÅ£i", a subliniat Gheorghe Gherghina.

NumeroÅŸi angajaÅ£i la stat se plâng că, potrivit fluturaÅŸilor de salariu, creÅŸterile sunt cuprinse între 11% ÅŸi 14%, în loc de 15%, cât promisese guvernul. În cele mai multe cazuri, leafa a crescut cu doar 13%.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
4

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
52

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
54

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...