COMUNICAT ISU: Judeţul Botoşani se află sub atenţionare de cod galben de vânt!

COMUNICAT ISU: Judeţul Botoşani se află sub atenţionare de cod galben de vânt!
Vântul puternic, care suflă cu o viteză de 65 până la 80 km pe oră, a produs în ultimele trei ore, în judeţul Botoşani, mai multe situaţii de urgenţă. Până în prezent au fost primite din partea cetăţenilor nu mai puţin de 19 sesizări despre desprinderea unor bucăţi din acoperişul unui bloc sau a unor cărămizi ornamentale de pe faţada unor imobile de locuit din municipiul Botoşani, precum şi doborârea unor copaci sau stâlpi de joasă tensiune.

Pentru înlăturarea efectelor produse de vânt au fost angrenate, pe lângă forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani, efective ale EON Electrica, Secţiei de Drumuri Naţionale şi membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile Săveni, Ibăneşti, Botoşani, Copălău, Truşeşti, Româneşti, Curteşti şi Roma.

Echipajele ISU Botoşani au intervenit în două situaţii de urgenţă produse pe raza municipiului Botoşani, pe strada Octav Onicescu, unde mai multe plăci de azbociment s-au desprins şi au căzut peste un autoturism parcat în zonă, avariindu-l, şi pe strada Marchian, pentru îndepărtarea unor cărămizi decorative care se puteau desprinde oricând, punând în pericol viaţa trecătorilor.
În continuare, judeţul Botoşani se află sub atenţionare de cod galben de vânt.

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au fost avertizate să monitorizeze situaţia şi să anunţe în cel mai scurt timp Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice prognozate.

Pompierii sunt pregătiţi să intervină în cel mai scurt timp în sprijinul populaţiei.


Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
31

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
153

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...