Seceta pune din nou stăpânire pe județul Botoșani! 20 de transporturi de apă în doar trei zile!

Seceta pune din nou stăpânire pe județul Botoșani! 20 de transporturi de apă în doar trei zile!
După ce vara trecuta botoșănenii din mediul rural au avut de suferit din cauze secetei, neavând cu ce să adape animalele, problema a revenit vara aceasta din cauza temperaturilor ridicate.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani au făcut în aces an peste 100 de transporturi cu apa pentru animalele botoșănenilor, din care aproape 20 de transporturi au fost efectuate doar în ultimele trei zile.

Localitătile din județ care au solicitat cea mai multă apă au sunt: Nicșeni, Vorona, Hilișeu-Horia, Dragușeni, Concești și Hudești.
 
Situația existentă la nivelul județului a fost pusă în discuție, luni, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cele mai afectate localități fiind cele de pe malul Prutului. 

Potrivit directorului Direcției Agricole, Cristian Delibaș, dacă în următoarele săptămâni nu va ploua arealul de secetă se va extinde, iar producția la culturile de primăvară va fi mică. A fost informat și Ministerul Agriculturii despre situația de la Botoșani și va fi informat și Guvernul. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) WORK TAPE MEDICAL FIZIO S.R.L. - Comunicat de presă

astăzi, 14:18
3

Beneficiarul WORK TAPE MEDICAL FIZIO S.R.L., cu sediul în Municipiul Botoșani, Bulevardul George Enescu, Nr. 9 C, demisol, județul Botoșani, urmează să implementeze proiectul "Dezvolta...

O profesoară îi ia locul Cristinei Breșug în Consiliul Județean Botoșani!

astăzi, 14:06
51

Liliana-Mariana Viciriuc intră în plenul Consiliului Județean (CJ) din Botoșani în locul Cristinei Breșug.Femeia social-democrată este profesoară la Liceul Tehnologic „Nico...

Botoșănean dat în urmărire după o condamnare pentru afaceri cu droguri! (Foto)

astăzi, 13:40
83

Florin Zaharia, cu domiciliul în localitatea Hudești, județul Botoșani, a fost condamnat pentru infracțiuni la regimul stupefiantelor.Astfel, pe 25 aprilie 2024, Tribunalul Botosani a em...