Cine sunt consilierii județeni care vor face parte din ATOP!

Cine sunt consilierii județeni care vor face parte din ATOP!
Noua Autoritate Teritorială de Ordine Publică (ATOP), a cărei componență s-a modificat după alegerile locale din luna iunie, își va începe în cel mai scurt timp activitatea, fiind în faza de constituire.

În cadrul ședinței ordinare de Consiliu Județean de vineri au fost desemnați consilierii județeni care vor face parte din ATOP.

Patru sunt de la PSD și doi de la PNL. Cei șase social-democrați desemnați să facă parte din această structură sunt Gheorghe Nazare, Gheorghe Vâzdoagă, Sergiu Marian, Bogdan Buhăianu, iar din rândul liberalilor vor face parte Radu Anton și Petru Tupiluș.

Pe lângă cei șase aleși județeni, din ATOP mai fac parte subprefectul, un reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor, șeful Inspectoratului de Poliție Județean, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, șeful Poliției Locale și trei reprezentanți ai comunității care vor fi desemnați de președintele Consiliului Județean.

Din rândul acestora va fi ales și președintele ATOP, persoana propusă fiind Gheorghe Nazare.

ATOP-ul este un organism cu rol consultativ care funcționează pe lângă Consiliul Județean în scopul asigurării bunei desfășurări și sporirii eficienței serviciului polițienesc la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apă întreruptă și restricții în Dorohoi și alte două localități din județ!

astăzi, 12:25
35

Urmare a avariei produse în zona localității Dolina pe conducta din oțel Ø 600 mm, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani va restricționa furnizarea apei, astăzi 08 mai 2024, încep&a...

Elevi și profesori din Botoșani premiați la concursul „Student pentru o zi” de la Suceava!

astăzi, 12:19
29

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, cea de-a XIII-a ediție a Concursului interjudețean pentru licee...

Te plimbi prin parc? Atenție la păsările ocrotite de lege. Ce facem cu un ciuf de pădure căzut din cuib! (Foto, Video)

astăzi, 11:26
106

În perioada primăverii, când puii de ciuf încep primele lecții de zbor, se întâmplă des ca aceștia să cadă pe pământ.Uneori se rănesc, astfel că este n...