Se pregatesc de alegeri - Vezi cine ar putea candida din partea USL la Botosani!

Se pregatesc de alegeri - Vezi cine ar putea candida din partea USL la Botosani!
Liderul organizatiei judetene a PNL, Florin Turcanu, a avansat deocamdata doar doua nume pentru alegerile din 2012. Este vorba despre vicepresedintele PNL Botosani, Gheorghe Sorescu, pentru functia de primar al municipiului Botosani, si Florin Turcanu, pentru presedintia Consiliului Judetean. Liderul PNL Botosani nu exclude insa ca pe liste sa se regaseasca mai multi membri din partid.

"Vom analiza in Biroul Politic daca vom iesi cu doi candidati sau cu mai multi candidati. Candidatul la Primaria Botosani va fi cu siguranta Gheorghe Sorescu, iar la Consiliul Judetean, subsemnatul. Eu personal nu am nici cea mai mica problema, cunosc foarte bine sondajele din judetul Botosani si stiu foarte bine pozitia oamenilor. Cred ca voi fi desemnat candidatul pentru presedintia Consiliului Judetean, pentru ca am aceasta posibilitate, sa o castig", a declarat deputatul Florin Turcanu.

Ceva mai lunga este lista social-democratilor. Astfel, pana acum, si-au manifestat intentia de a candida pentru Consiliuli Judetean cei trei parlamentari Gheorghe Marcu, Andrei Dolineaschi si Costica Macaleti, si actualul primar al municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu. Pentru Primaria municipiului Botosani vor sa intre in cursa electorala deputatul Costica Macaleti, Gabriel Oprisanu, Ovidiu Portariuc si Razvan Rotaru.

"Avem patru posibili candidati pentru Primaria Botosani si patru pentru Consiliul Judetean. Functie de pozitionarea fiecaruia, acela va fi solutia din partea social-democratilor. Se vor face sondaje paralele si daca vor avea cei de la PNL candidati mai bine pozitionati, se va merge cu acestia, atat la nivel de Consiliu Judetean, cat si pentru municipiul Botosani. Cat priveste candidatii de la primariile din judet, inca nu am luat nicio decizie, avem timp sa discutam", a declarat Gheorghe Marcu, presedintele PSD Botosani.

Conservatorii spun ca este prematur sa faca publice numele celor care vor candida la alegerile din 2012, insa actualul presedinte, Paul Onisa nu exlcude posibilitatea de a fi unul dintre acestia.

"Avem pregatiti candidatii si continuam sa ii identificam pe cei mai buni. E prematur sa dam nume, nu ma grabesc. Este posibil chiar eu sa fiu unul dintre candidatii la Consiliul Judetean Botosani, orice e posibil", a declarat Paul Onisa, presedintele PC Botosani.

Protocolul prevede ca pentru Primaria municipiului Botosani si pentru Consiliul Judetean, trebuie sa existe un singur candidat din partea Uniunii Social Liberale.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
23

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
135

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
167

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...