Acuzatii dure: China produce si vinde orez din plastic

Dupa scandalul produselor chinezesti contaminate cu melamina, China este implicata intr-o noua problema legata de alimente. Cateva publicatii coreene acuza companiile chinezesti ca produc si vand orez amestecat cu plastic.

Ziarul The Korea Times scrie ca in China s-ar produce si vinde orez din plastic, ceea ce poate fi extrem de periculos pentru sanatatea consumatorilor.

Se pare ca exista cateva companii chinezesti care produc orez fals, amestecandu-l pe cel adevarat cu plastic. Orezul fals este distribuit apoi in orasul chinez Taiyuan, din provincia Shaanxi.

Orezul fals este un amestec de cartofi, cartofi dulci si plastic. Este obtint prin amestecarea cartofilor in forma grauntelui de orez, dupa care se adauga rasini sintetice.

Noul orez nu se comporta ca si cel normal, el ramanand tare chiar si dupa ce a fost fiert. Aceste rasini sintetice sunt foarte periculoase daca sunt consumate.

Un reprezentant al Asociatiei Restaurantelor din China a spus ca daca se consuma trei farfurii din acest orez ar fi ca si cum s-ar consuma o plasa de plastic. Acesta a adaugat ca se va face o investigatie la companiile despre care se presupune ca produc acest aliment.

Intre timp, acest orez, care este foarte ieftin, asigura comerciantilor un profit frumos.


Produse-problema made in China:


Lapte

Nu este prima data cand China este implicata intr-un scandal legat de alimente. Poate cel mai cunoscut scandal este cel din 2008 in legatura cu laptele contaminat cu melamina.

Atunci, compania Sanlu Group a fost acuzata ca a livrat pe piata lapte praf care contine melamina, o substanta interzisa, folosita insa pentru ca produsul sa para mai bogat in proteine.

Potrivit medicilor, melamina este vinovata de aparitia calculilor renali, iar in cazuri grave de intoxicare apar blocajul renal si chiar moartea. Sase copii au murit numai anul trecut in China din cauza laptelui cu melamina, iar zeci de mii au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Dulciuri

Si tot in 2008, dulciuri fabricate in China au fost scoase de la vanzare din magazinele din Germania, Austria, Olanda si Belgia, pe motiv ca ar putea contine substante toxice.

In Belgia, de exemplu, au fost descoperite bomboane ce contineau o cantitate de melamina de 5 ori mai mare decat limita admisa.

Produse contrafacute

In 2009, 14.000 de flacoane cu pastile pentru diabetici contrafacute au ajuns pe piata. Cel putin doi oameni au murit.

 

Sursa: ProTV

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” organizează concurs pentru ocuparea unui post de maestru lumini, sunet!

astăzi, 17:15

Cei interesați trebuie să îndeplinească anumite condiții. Așadar, sunt necesare: - studii medii absolvite cu diploma de bacalaureat; - vechime în muncă/specialitate: minim 6 lu...

Dezorientat și înfrigurat, un botoșănean a ajuns la spital. Polițiștii locali l-au găsit într-un parc!

astăzi, 15:50

În acest weekend, efectuând serviciul de patrulare, polițiștii locali, au identificat în parcul de joacă pentru copii situat pe Aleea Curcubeului, o persoană de sex masculin &ici...

Vin ninsorile și viscolul în mai multe regiuni ale țării! Șefa ANM: „Vremea se va răci semnificativ”

astăzi, 15:16

Directorul ANM, Elena Mateescu, a dat detalii despre prognoza meteo. „Primele zile din această săptămână debutează cu o vreme cu temperaturi în creștere până miercuri...