USL la Botosani: Marcu pleaca increzator la lupta, Turcanu isi cere iertare de la Achitei, Onisa transmite: "sunt cu ochii pe voi"!

USL la Botosani: Marcu pleaca increzator la lupta, Turcanu isi cere iertare de la Achitei, Onisa transmite: "sunt cu ochii pe voi"!
S-au luat oficial, cu acte! Liderii locali ai celor trei partide politice - PSD, PNL si PC - care fac parte din noua alianta Uniunea Social-Liberala, au perfectat astazi protocolul de colaborare si la nivelul judetului Botosani.

Evenimentul a avut loc la Teatrul Mihai Eminescu, unde au fost prezenti si membri din structurile de conducere ale celor trei formatiuni, primari, viceprimari si sefi de institutii. Primii pasi care vor fi facuti in cadrul noii aliante de la nivel judetean vor consta in refacerea majoritatii din Consiliului Judetean si schimbarea vicepresedintelui democrat-liberal, Cristian Achitei, precum si alocarea de fonduri catre unitatile administrativ-teritoriale conduse de primari PSD.



Odata cu semnarea protocolului vor incepe discutiile si negocierile in ceea ce priveste candidatii care vor fi lansati din partea USL la alegerile locale de anul viitor.

"Obiectivele noastre sunt de a castiga in toate cele 78 de unitati administrativ-teritoriale si Consiliul Judetean Botosani. Am avut ieri o prima intalnire a celor doua echipe de lucru, si am discutat pentru refacerea majoritatii in Consiliul Judetean si functie de resursele care vor fi la nivel de judet sa mai ajutam si anumite unitati administrativ-teritoriale care, in opinia noastra, spunem ca au fost subfinantate. In functie de timpul aferent, vom vedea daca vom depune luna aceasta un proiect de hotarare pentru schimbarea vicepresedintelui Consiliului Judetean. Noua alianta este o constructie politica bazata pe realism, pe competenta. In opinia noastra, suntem solutia castigatoare pentru cetatenii judetului Botosani", a declarat Gheorghe Marcu, presedintele organizatiei judetene a PSD Botosani.



Presedintele organizatiei judetene PNL, Florin Turcanu, a fost mai rezervat in declaratii, acesta lasand de inteles ca si-ar fi dorit continuarea colaborarii cu PD-L.

"Era foarte clar, atata timp cat am votat la Bucuresti aceasta Uniune, protocolul sa se semneze si la nivelul judetului Botosani. Niciodata nu am pus in discutie sa nu fie semnat acest protocol si nu a fost niciun interes sa blochez aceasta uniune la Botosani. Cu partenerii mei de la PDL nu am avut decat intelegeri punctuale, suntem oameni politici, sa nu credeti ca daca de astazi am semnat aceasta Uniune, de maine vom arunca cu pietre pe strada unii in altii, ne vom saluta, vom merge fiecare pe drumul nostru. Eu am avut o relatie corecta cu Cristian Achitei, nu a depins de vointa mea, asta este, imi pare rau. Daca depindea de vointa mea, eu imi respectam cuvantul", a declarat deputatul Florin Turcanu.



De cealalta parte, conservatorii isi doresc sa fie un liant intre cele doua partide, PNL si PSD.

"Toate deciziile in cadrul Uniunii trebuie sa reprezinte consensul. Orice hotarare luata de o parte sau de cealalta a unuia dintre cele trei partide, fara consultarea noastra, va fi lovita de nulitate absoluta. Uniunea este constituita din trei partide si numai capacitatea celor trei partide si a colectivelor de negociere va asigura continuitate si va da si forta necesara. Uniunea este creata la recomandarea domnului Dan Voiculescu, in urma cu cateva luni, iar Partidul Conservator vine cu un plus de imagine, el va putea sa fie liantul celor doua partide in continuare si cred ca toate trei, intr-o structura solida, vom cladi o noua politica in Romania", a declarat Paul Onisa, presedintele PC Botosani.

Protocolul dintre cele trei formatiuni politice este valabil pana in 2020.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
161

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
530

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
69

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...