Se încălzește: Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei în următoarele săptămâni

Se încălzește: Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei în următoarele săptămâni

Temperaturile vor fi puțin mai ridicate în toată România decât în mod normal în următoarele 4 săptămâni, iar ploile vor lipsi în anumite zone. Cel puțin acest lucru spune prognoza meteo pentru intervalul 18 octombrie – 15 noiembrie.

 Săptămâna 18 – 25 octombrie: Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-est. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie: Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 1 – 8 noiembrie: Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile estice, sudvestice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 8 – 15 noiembrie: Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

 

Spune-ne opinia ta