Arafat: Medicii trebuie să răspundă dacă răspândesc date false și dezinformează populația

Arafat: Medicii trebuie să răspundă dacă răspândesc date false și dezinformează populația

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre medicii care transmit mesaje antivacciniste. În opinia sa, aceștia sunt liberi să spună ce vor dar în același timp trebuie să răspundă de acest lucru dacă răspândesc date false și dezinformează populația.

”Pentru medicul care comentează și vine cu informații care n-au bază științifică, colegii lor pot imediat să știe că informația lor este falsă, sau nu este bazată pe știință, ci este pe opinii personale.

Medicul se folosește autoritatea lui când comunică, și când comunică astfel de lucruri care nu trebuie să le probeze populația, pentru că populația vede că e medic, face mult mai rău decât o persoană obișnuită”, a spus Raed Arafat la Digi24.

În opinia acestuia, impactul este dublu.

”Salut ce a spus președintele Colegiului Medicilor, domnul profesor Coriu, în ideea că urmează să ia măsuri dure împotriva celor care continuă să facă acest lucru.

Trebuia să fie luate deja astfel de măsuri și că bucur că cei de la Colegiul Medicilor au anunțat că vor lua astfel de măsuri, pentru că trebuie să ai responsabilitatea cuvântului pe care îl spui.

Ești liber să spui ce vrei, dar răspunzi de acest lucru, dacă clar vii cu date false și dezinformezi populația din poziția de medic.

Din fericire nu sunt mulți care au făcut acest lucru, dar cine a făcut acest lucru a făcut destul rău, și acest lucru îl vedem”, a adăugat Arafat.

Declarația lui Arafat vine după ce președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a anunțat că susține suspendarea tuturor medicilor care prezintă în spațiul public teorii nevalidate științific.

Coriu a spus că a auzit teorii precum „Pandemia nu există”, „Este o banală răceală”, „Prin vaccin ne cipează” sau „Vaccinul ne omoară”, iar rezultatul este că România a ajuns pe locul 2 în lume la numărul de decese la 1 milion de locuitori provocate de virusul SARS-CoV-2.

 

Spune-ne opinia ta