Se da startul la CASA VERDE!

A fost aprobat Ghidul de finanţare a Programului de înlocuire sau de completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană ori alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului.

"Scopul acestui program îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră, precum şi stimularea utilizării sistemelor care folosesc în acest sens sursele de energie regenerabilă, nepoluante", mentioneaza Eugen Mateciuc, director coordonator Agentia pentru protectia Mediului Botosani.

Prin acest program pot depune proiecte de finanţare unităţile administrativ-teritoriale pentru imobilele aflate în proprietatea sau în administrarea lor ori pentru asociaţiile de proprietari/locatari cu personalitate juridică, care au sediul pe raza administrativă a respectivelor unităţi administrativ-teritoriale.

Unităţile administrativ-teritoriale pot solicita finanţare pentru mai multe locaţii în cadrul aceleiaşi cereri de finanţare.
Pentru anul 2009, suma prevăzută pentru derularea Programului este de 310.000 mii lei, care va fi alocată prin două sesiuni de finanţare:

a)sesiunea I - 150.000 mii lei;
b)sesiunea II - 160.000 mii lei.

Finanţarea se acordă prin modalitate nerambursabilă în procent de până la 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului.
Cuantumul finanţării nu poate depăşi următoarele valori:

a)4.000.000 lei pentru unităţile administrativ-teritoriale cu un număr de locuitori mai mare de 100.000;
b)3.000.000 lei pentru unităţile administrativ-teritoriale cu un număr de locuitori cuprins între 50.000-100.000;
c)2.000.000 lei pentru unităţile administrativ - teritoriale cu un număr de locuitori cuprins între 20.000-50.000;
d)1.000.000 lei pentru unităţile administrativ-teritoriale cu un număr de locuitori între 3.000-20.000;
e)500.000 lei pentru unităţile administrativ-teritoriale cu un număr de locuitori mai mic de 3.000.

Cuantumul finanţării reprezintă însumarea valorilor tuturor obiectivelor pentru care se solicită finanţare de către un solicitant.

Ghidul de finanţare poate fi consultat pe site-ul www.afm.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...