Romanii, catalogati ca romi in cartile de identitate italiene!

Romanii, catalogati ca romi in cartile de identitate italiene!

   adevarul.it

Cetatenii romani cu rezidenta in Italia care si-au eliberat carti de identitate in aceasta tara se confrunta cu o mare problema.

Din cauza unor erori de tiparire, nationalitatea romanilor a fost notata cu ROM, insemnand rom, in loc de ROU, prescurtare pentru Romania.

Astfel, codul international al tarii noastre a fost scris gresit in actele eliberate, romanii fiind catalogati la propriu si chiar cu acte-n regula, ca fiind romi, informeaza Adevarul.it.

Ambasada Romaniei a sesizat Ministerul de Externe italian, in urma numeroaselor plangeri din partea romanilor din Peninsula, si a cerut autoritatilor de la Roma sa corecteze codul de tara de pe noile carti de identitate.

"Toate cartile de identitate italiene care vor fi eliberate de acum inainte cetatenilor romani vor contine codul corect al tarii noastre, ROU", a declarat consulul general al Romaniei la Roma, Ion Calciu.

Acesta a primit marti, 3 iunie, o nota informativa din partea Ministerului de Externe italian prin care autoritatile italiene recunosc faptul ca au facut o greseala si anunta ca aceasta va fi corectata.

Consulul le recomanda compatriotilor nostri sa nu accepte documentele care contin codul gresit. ROU reprezinta prescurtarea, in limba franceza, a numelui tarii noastre, care indeplineste cerinta Organizatiei Internationale pentru Standardizare de a reprezenta o "asociere vizuala intre numele de tara in limba engleza, franceza sau, uneori, in alta limba".

Schimbarea indicativului de tara din ROM in ROU a fost acceptata de Guvernul Romaniei inca din noiembrie 2001 si acesta se aplica, printre altele, pentru numele tarii, pentru nationalitate, pentru cetatenie, pentru documente de calatorie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...