Masurile administrative dupa depistarea neregulilor de la Protectia Copilului se lasa asteptate

Masurile administrative dupa depistarea neregulilor de la Protectia Copilului se lasa asteptate

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Masurile sefului Consiliului Judetean dupa controlul de audit efectuat la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani se lasa asteptate, chiar daca Mihai Tabuleac se arata nemultumit de "ploaia de nereguli" depistate la Directie.

"Aceasta actiune de audit a fost privind eficienta si eficacitatea gestionarii bunurilor materiale la unitatile subordinate DGASPC. O ploaie de deficiente, cele mai grave se refera la modul in care s-a desfasurat inventarierea, achizitiile directe", declara in urma cu o saptamana Mihai Tabuleac, presedintele CJ Botosani.

Lucrul cel mai grav facut de fosta conducere a Directiei a fost sa cumpere mere la preturi foarte mari, chiar de la fratele sau, asa cum mentionase cu ceva timp in urma si Marius Orosanu, liderul sindicatului Impact.

Ceea ce l-a deranjat cel mai tare pe presedintele CJ era faptul ca unii angajati au indraznit sa ia din mancarea copiilor institutionalizati.

Cu toate acestea, masurile care s-ar impune in urma acestor rezultate nu sunt asa de usor de luat.

"La noi, procedura dupa efectuarea unui control de audit presupune niste recomandari, masuri pentru recuperarea prejudiciului constatat, precum si sanctionarea celor vinovati", a precizat astazi Mihai Tabuleac, presedinte al Consiliului Judetean Botosani.

Chiar daca neregulile cad in sarcina fostului diector al DGASPC, Angela Curelariu, aceasta ramane in continuare pe un post de conducere in cadrul institutiei.

"Trebuie sa vina cu masuri si directorul unitatii! Fosta directoare si-a recunoscut incapacitatea de a conduce institutia si si-a dat demisia atunci. Asteptam propuneri si de la conducerea DGASPC", a declarat Mihai Tabuleac.

Seful CJ spune ca s-au efectuat mai multe controale in centre, in intreg judetul, fara insa a se depista carente majore. Verificarile de acest gen vor continua si in perioada urmatoare.

"Voi cere noului director sa faca un grafic cu inspectii inopinate in centre pentru a vedea daca angajatii mai pun mana pe alimentele din magaziile centrelor", a completat Tabuleac.

Precizam ca, in prezent, interimatul la conducerea DGASPC Botosani este asigurat de Doina Nacu, iar la concursul care se va desfasura la Bucuresti, in luna iulie, si-a depus dosarul un singur candidat, in persoana consilierului presedintelui CJ, Liviu Radasanu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...