Se cer controale în cluburile din Botoșani! "Este un club la subsolul Casei Sindicatelor de unde cred că nu scapă nici șobolanii"

Un consilier local i-a cerut primarului Ovidiu Portariuc să i se prezinte un raport cu situația cluburilor din municipiul Botoșani, dacă acestea au toate avizele necesare de funcționare și dacă respectă normele de siguranță cerute de legislație.

Consilierul local Eugen Țurcanu a spus că nu dorește să fie părtaș la o tragedie asemănătoare celei din București, din Clubul Colectiv.

 “Este un subiect extrem de sensibil, în subordinea Consiliului Local și a Primăriei, aceste cluburi nenorocite care au niște autorizări date cum sunt date. Vă cer în cel mai scurt timp să îmi faceți un raport câte cluburi din Botoșani sau așa-zise cluburi din Botoșani, nici nu știu cum să le categorisesc, că sunt clasificate ba pizzerii, ba ceainării, care organizează tot felul de evenimente din acestea culturale, dacă sunt autorizate conform legii și nu pentru 20 sau 40 de locuri. Dacă facem un control la ora 12.00 normal că sunt vreo doi trei clienți în ele și 40 de locuri. Eu am fost în unul sau două din ele în care oamenii se călcau în picioare. Dacă, Doamne ferește, lua foc ardeau ca șobolanii", a spus Eugen Țurcanu.

Fără a da numele vreunui club, consilierul local a spus că sunt unele în care s-ar putea produce o tragedie în cazul unei situații de urgență. Acesta susține că s-a și interesat de situația unui astfel de local.

“Am primit o listă de la cei de la Taxe și Impozite, pe care nu o pot da pentru că este secretul fiscal, iar clubul respectiv a plătit taxă pentru spectacole anul trecut de 1.200 de lei. Ca patronul să nu spună că am ceva cu clubul respectiv, vă rog să existe controale pe toate aceste cluburi din municipiul Botoșani, dacă sunt autorizate, având în vedere că au 400-500 de oameni. Să știm cum stăm. Mai este un alt club, undeva la subsolul Casei Sindicatelor, care are doar o scăriță în formă de spirală, la fel acolo cred că nu scapă nici șobolanii. Nu vreau să fiu părtaș tăcut la această poveste", a conchis Eugen Țurcanu.

Primarul Ovidiu Portariuc i-a transmis consilierului local că a avut deja o discuție cu prefectul județului, dând asigurări că în localurile din Botoșani nu sunt probleme care să pună în pericol viața oamenilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...