Scenariul lui Ponta: PSD da premierul, PNL presedintele

Scenariul lui Ponta: PSD da premierul, PNL presedintele

 VICTOR PONTA  

Ponta: "Potrivit sondajelor recente, PSD este cel mai votat partid, cu cote de 38%-40%, iar Crin Antonescu cel mai votat candidat pentru Preşedinţie".

Întrebat ce vrea să pună în locul Guvernului Boc, după o eventuală cădere a acestuia, Victor Ponta a răspuns: "Un Guvern PSD-PNL, al celor două partide, cu un plan anticriză". Ponta a mai spus că votul dat în 2008 de români la alegerile parlamentare nu mai are nicio relevanţă în prezent, pentru că s-a format o nouă majoritate şi a apărut un nou partid, care nu a candidat la acele alegeri. Ponta a mai spus că PSD a stabilit cu PNL un program economic comun.

Ponta este de parere că, dacă moţiunea de cenzură ar fi trecut, sau dacă un nou demers similar ar avea succes şi s-ar ajunge la un Guvern anticriză PSD-PNL, nu s-ar renunţa la cota unică de impozitare, pentru că trecerea la cota diferenţiată, în continuare susţinută de PSD, este un proces laborios care nu trebuie făcut în grabă.

Întrebat dacă ar fi dispus să conducă acest Guvern PSD-PNL, Ponta a răspuns că nu persoana este importantă şi că social-democraţii nu pot impune persoane. "Cred că PSD are câţiva oameni care ar putea conduce acest Guvern", a spus Ponta. Întrebat dacă printre aceste persoane se află şi el, Ponta a răspuns: "Vreţi să mă prezint pe mine însumi? Nu persoana mea este condiţia pentru colaborarea cu PNL". El a mai spus că, potrivit sondajelor "recente", PSD ar fi cel mai votat partid, cu cote de 38%-40%, iar Crin Antonescu ar fi cel mai votat candidat pentru Preşedinţie.

"Pentru noi n-ar fi problemă de orgoliu să spunem că PSD este partidul care poate să dea prim-ministrul şi PNL preşedintele, dacă asta ar fi o soluţie politică agreată însă de cei care ne votează", a spus Ponta, menţionând că pentru el varianta este "perfect fezabilă". Întrebat dacă doreşte o fuziune PSD-PNL, Ponta a răspuns: "Nu, Doamne Fereşte!".

Pe de altă parte, întrebat dacă este "conştient" de faptul că dacă PSD nu va câştiga la alegeri peste 50% din voturi Traian Băsescu nu va nominaliza premier social-democrat, Ponta a răspuns: "Mi se pare un calcul pe termen scurt".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu cât vor întârzia pensiile în luna mai. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii înainte de Paști

astăzi, 14:10

Pensia va veni cu o întârziere de 5-6 zile în luna mai pentru 2.500.000 pensionari care primesc banii de la poștaș. Motivul îl reprezintă faptul că primele zile ale lunii v...

ANAF a publicat Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile!

astăzi, 13:48
32

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative, Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele...

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
432

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....