Începem săptămâna cu ploi

Începem săptămâna cu ploi
Luni, o masă de aer cald va aduce şi noi nori şi ploi, în jumătatea vestică, iar în est şi sud, ceaţă. Marţi, ploile se extind în sud şi în est. Iar de miercuri, temperaturile scad de la o zi la alta, astfel încât vor ajunge la valori normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie.

Apropierea de ţara noastră a unei depresiuni mediteraneene, face presiunea atmosferică să scadă destul de mult luni. Norii aduc ploi în Banat, în Crişana şi în Maramureş, apoi local şi în Oltenia şi în Transilvania. Izolat, în zonele montane, ploile pot fi mai însemnate, chiar peste 20 l/mp, scrie Realitatea.net.

În celelalte regiuni, norii joşi, stratiformi ascund soarele mai ales în prima parte a zilei şi plouă slab sau burniţează pe arii restrânse. De asemenea ceaţa va fi nelipsită. Temperaturile maxime sunt încă peste mediile climatologice ale datei şi se încadrează între 9 şi 17 grade.

Marţi cerul va fi mai mult noros şi va ploua în sudul şi în estul ţării.În celelalte regiuni ploile se mai răresc. La munte vremea anunţă iarna: ploile fac loc lapoviţei şi chiar ninsorilor. Vântul suflă tare în est şi, bineînţeles, la munte. Dimineaţa izolat va fi ceaţă. Temperaturile maxime sunt cuprinse între 10 şi 18 grade, cu cele mai mari valori pe litoral.

De miercuri, toamna revine la caracteristicile ei clasice, cu frig, nori şi ploaie. Vremea se va răci în vest, în nord şi în centru. În nord-vest norii aduc precipitaţii, predominant ploi, dar nu este exclus ca izolat să cadă şi lapoviţă, din cauza răcirii. În restul ţării cerul se înnorează temporar şi plouă pe arii restrâsne. La munte vor fi frecvente precipitaţiile mixte. Maximele, la nivelul ţării, variază între 5 şi 15 grade Celsius.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) ROLAND PARTNERS S.R.L. - Comunicat de presă

astăzi, 10:52
2

Beneficiarul ROLAND PARTNERS S.R.L., cu sediul în Municipiul Botoșani, Str. George Enescu, Nr. 2, Bloc P2, Scara A, Etaj 3, Ap. 9, județul Botoșani, urmează să implementeze proiectul "...

Acuzații de BLAT după meciul Petrolul - FC Botoșani. ”Arătau ca niște maidanezi jigăriți, gudurându-se pe lângă botoșănenii veniți la sigur…” (Video)

astăzi, 10:03
213

Partida a avut o dinamică extrem de imprevizibilă, asta după ce în minutul 67 prahovenii au solicitat un penalty pentru un fault asupra lui Musi, fotbalist împrumutat de FCSB la Petrolu...

Anchetă la Botoșani, după ce un bebeluş de doar trei săptămâni a fost găsit mort!

astăzi, 08:57
360

Decesul unui bebeluş de trei săptămâni declanşează o anchetă a poliţiei, în Botoşani. Copilul a fost găsit fără viaţă, în patul lui, de către părinţii care au cerut a...