Scaunul din PSD al lui Mircea Geoana se clatina

Scaunul din PSD al lui Mircea Geoana se clatina
Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu, fost membru PSD, s-a intalnit, vineri, intr-un restaurant bucurestean, cu vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu si cu senatorul social-democrat Miron Mitrea.

Cei trei politicieni au negat ca discutiile ar fi avut ca tema situatia din PSD in urma alegerilor, desi surse social-democrate sustin ca Miron Mitrea incearca sa-si pregateasca revenirea pe cai mari in conducerea partidului promovandu-l pe Cristian Diaconescu la nivelul filialelor ca posibil succesor al lui Mircea Geoana, fie ca acesta din urma ajunge sau nu la Cotroceni. Dealtfel cu o saptamana in urma, inaintea scrutinului prezidential, Mitrea l-a vizitat pe Sorin Oprescu la Primarie si au discutat timp de aproape trei ore, "pe teme personale, ca intre doi prieteni buni", dupa cum au declarat ulterior cei doi.

Vineri, Oprescu a negat insa astazi ca ar fi discutat cu Mitrea si cu Diaconescu despre sefia
PSD, spunand doar ca i-a incurajat pe cei doi social-democrati. "Da, m-am intalnit cu cei din PSD, am discutat, le-am dat si un consult si, sincer sa fiu, le-am dat reteta sa se faca bine, ca sunt depresivi. O sa-i sprijin putin cu medicamente, niste antidepresive. Eu sunt doctor foarte bun", a glumit Oprescu, adaugand ca liderului social-democrat Mircea Geoana ii recomanda "tarie de caracter".

Intrebat despre ce s-a discutat la intalnirea cu membrii PSD, primarul general a spus ca s-au discutat mai multe subiecte, subliniind ca nu a vorbit despre intoarcerea sa in PSD, asa cum s-a interpretat. "Am discutat de toate, in general, dar nu cum au interpretat unii, ca pregatesc intrarea in PSD", a spus Oprescu. Intrebat daca se va intoarce vreodata in PSD, primarul general al Capitalei a raspuns, categoric, ca nu, precizand: "Ei pur si simplu au vrut sa ma consulte, da` i-am consultat io pe ei".

Daca Diaconescu a refuzat sa dea orice explicatie, Miron Mitrea a sustinut ca au baut o cafea, au mancat si au discutat despre "foarte multe lucruri", ca prieteni vechi ce sunt. In ceea ce priveste problema sefiei PSD, Mitrea a apreciat ca nu este momentul acum pentru a fi discutate astfel de lucruri. Surse social-democrate ne-au declarat ca fostul secretar general al partidului ar dori sa se reinstaleze in aceasta functie detinuta in prezent de Liviu Dragnea.

Conform surselor citate, Mitrea a inceput sa faca lobby printre liderii de filiale si tatoneaza atmosfera la nivelul acestora pentru a-si creste sansele in eventualitatea in care la viitorul Congres vor fi puse la bataie principalele functii ale partidului. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
12

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
24

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
56

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...