Scandal în Consiliul Județean de la concediul președintelui Țurcanu!

Concediul de odihnă pe care și l-a luat președintele Consiliului Județean a reprezentat motiv de scandal în ședința ordinară de joi.

Pe ordinea de zi s-a regăsit și un proiect de hotărâre privind aprobarea efectuării concediului de odihnă restant pe anul 2013 pentru președintele Florin Țurcanu și vicepreședintele Gheorghe Sorescu.

Consilierul Gheorghe Vâzdoagă a precizat că s-a încălcat legea, făcând referire la faptul că șeful CJ mai întâi a intrat în concediu și ulterior a cerut și aprobarea consilierilor județeni.

Nicio clipă nu mă gândesc ca președinții și vicepreședinții Consiliului Județean să nu își efectueze concediul legal restant pe 2013. Ceea ce mă îngrijorează pe mine și s-a dovedit chiar și în ședința de astăzi este încălcarea repetată a normelor de legalitate care au loc la nivelul Consiliului Județean. Mă adresez mai puțin Executivului Consiliului Județean, mă adresez domnului secretar care trebuie să vegheze la aplicarea legii și în CJ. Ordonanța 80 din 2003 spune clar în ce condiții se efectuează retroactiv concediul. Doar în cazul în care din motive excepționale președintele sau vicepreședintele CJ nu au putut să își facă concediul în anul respectiv pentru că pentru acest grup de salariați concediul se face în fiecare an. Pentru a nu gira cu votul nostru o încălcare a legalității, grupul de consilieri PSD nu va participa la vot", a afirmat Vâzdoagă.

Proiectul de hotărâre a trecut, întrunind numărul necesar de voturi din partea celorlalți consilieri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

Saturday, 5 October 2024

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

Saturday, 5 October 2024

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

Saturday, 5 October 2024

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...