Vezi ce sume au primit primăriile din județ pentru drumuri!

Consilierii județeni au aprobat, joi, repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale. Banii au fost alocați print Ordonanță de Guvern și vor trebui cheltuiți până la finele acestui an.

Suma totală alocată județului Botoșani este de 19,8 milioane de lei. 10,2 milioane de lei au fost repartizați administrațiilor publice locale, iar diferența de 9,6 milioane de lei a fost direcționată către Direcția Județeană de Drumuri și Poduri.

În cursul zilei de miercuri la Consiliul Județean a avut loc o ședință de consultare cu primarii privind aceste sume de repartizat, mai mulți aleși locali declarându-se nemulțumiți de sumele propuse.

“Proiectul pe care îl avem în față dovedește cât de cât că se pot respecta și niște norme ale corectitudinii. Chiar dacă aș sugera Executivului ca atunci când face astfel de repartizări să ia în calcul și să scadă din suorafața totală a drumurilor cele modernizate deja pentru că avem comune care nu au niciun kilometru de drum modernizat și avem comune care au drumurile modernizate, puse la punct și se trezesc cu bani mai mulți decât cei care nu au drumuri modernizate. Ați ținut cont de doleanțele primarilor și ați introdus acolo unde nu era necesar?", a intervenit consilierul județean Gheorghe Vâzdoagă.

Vicepreședintele CJ, Gheorghe Sorescu, a dat asigurări că au fost operate modificări acolo unde s-a solicitat.

“Toate solicitările au fost analizate și au fost corectate în propunerea de proiect de hotărâre atunci e perfect", a fost răspunsul vicepreședintelui Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 6 octombrie: Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

astăzi, 08:00

Sfântul Apostol Toma, numit şi Geamănul, era din Galileea şi a fost unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos. Înainte de a fi ucenic al Domnului, fusese pescar. ...

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

Saturday, 5 October 2024

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

Saturday, 5 October 2024

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...