Cei trei operatori de salubritate spun ca nu au unde duce gunoiul menajer, asta dupa ce groapa de gunoi de la Darabani s-a inschis, cea de la Saveni primeste doar o anumita cantitate, iar cea din municipiul Botosani, administrata de Urban Serv a triplat suma pentru depozitare.

"Este o problema foarte mare. Nu la colectare, ci la depozitare. La groapa de gunoi temporara din Botosani ne-a pus un pret, incepand de ieri, de 155 de lei fara TVA/tona. Inainte pretul era de 44 de lei/tona. Noi preturile nu le putem mari peste noapte la populatie. Daca o masina are 10 tone, noi trebuie sa dam 1.900 numai pentru depozitare, iar noi pentru o masina de 10 tone incasam pana in 1.500 de lei. Ne-au spus sa venim cu bani cash, sa mergem la poarta, descarcam si dam banii. De unde bani ca noi incasam de la primarii la 30 de lei, la 60 de zile sau chiar la 90 de zile. Sa stie si conducerea judetului ca aici este o chestie cu populatia. Noi putem renunta si nu mai ridicam gunoiul, dar ce o sa se intample cu locatarii, cu gunoiul, care daca sta doua, trei zile apar sobolani", a declarat Petru Filip, reprezentantul firmei Pavra Com SRL.
Reprezentantii firmelor spun ca s-a ajuns in aceasta situatie dupa ce Garda de Mediu i-a obligat pe cei de la Urban Serv sa primeasca si celelalte firme care presteaza servicii in judet, sa aduca gunoiul la rampa provizorie de langa Penitenciar.

Petru Filip a precizat ca a facut o adresa catre Garda de Mediu, prin care le solicita aprobarea deschiderii temporare a unei gropi de gunoi langa fosta groapa din comuna Mihai Eminescu, pentru ca pana la deschiderea celei de la Stauceni, ei sa poata duce gunoiul acolo. De acolo, acestia se angajeaza ca atunci cand va fi deschisa groapa de la Stauceni, vor transporta gunoiul pe banii lor, asa cum a facut si Urban Serv cu groapa provizorie.

In schimb, cei de la Regan-Trans au precizat ca astazi au primit o scrisoare de la Urban Serv prin care li se solicita sa intervina la primarii din judet, iar acestia la randul lor sa intervina la Consiliul Judetean, iar reprezentantii judetului sa-i convinga pe consilierii municipali sa voteze un proiect de hotarare.
Cele trei firme sunt decise ca in trei zile, daca nu se rezolva problema, sa sisteze prestarea serviciilor, dupa care sa aduca masinile pline cu gunoi fie in fata Consiliului Judetean si a Primariei Botosani, fie sa boicoteze traficul rutier din municipiu.