SCANDAL! Firmele care colecteaza gunoiul menajer din judetul Botosani ameninta cu greva: "Intram in greva si blocam municipiul Botosani"

SCANDAL! Firmele care colecteaza gunoiul menajer din judetul Botosani ameninta cu greva: "Intram in greva si blocam municipiul Botosani"
Reprezentantii firmelor Pavra Com SRL, Deea Clinic SRL si Regan-Trans SRL ameninta cu intreruperea colectarii gunoiului menajer din 52 de comune din judetul Botosani, dupa ce Urban Serv a marit taxa pentru depozitarea gunoiului.

Cei trei operatori de salubritate spun ca nu au unde duce gunoiul menajer, asta dupa ce groapa de gunoi de la Darabani s-a inschis, cea de la Saveni primeste doar o anumita cantitate, iar cea din municipiul Botosani, administrata de Urban Serv a triplat suma pentru depozitare.



"Este o problema foarte mare. Nu la colectare, ci la depozitare. La groapa de gunoi temporara din Botosani ne-a pus un pret, incepand de ieri, de 155 de lei fara TVA/tona. Inainte pretul era de 44 de lei/tona. Noi preturile nu le putem mari peste noapte la populatie. Daca o masina are 10 tone, noi trebuie sa dam 1.900 numai pentru depozitare, iar noi pentru o masina de 10 tone incasam pana in 1.500 de lei. Ne-au spus sa venim cu bani cash, sa mergem la poarta, descarcam si dam banii. De unde bani ca noi incasam de la primarii la 30 de lei, la 60 de zile sau chiar la 90 de zile. Sa stie si conducerea judetului ca aici este o chestie cu populatia. Noi putem renunta si nu mai ridicam gunoiul, dar ce o sa se intample cu locatarii, cu gunoiul, care daca sta doua, trei zile apar sobolani", a declarat Petru Filip, reprezentantul firmei Pavra Com SRL.

Reprezentantii firmelor spun ca s-a ajuns in aceasta situatie dupa ce Garda de Mediu i-a obligat pe cei de la Urban Serv sa primeasca si celelalte firme care presteaza servicii in judet, sa aduca gunoiul la rampa provizorie de langa Penitenciar.

"Am fost de nenumarate ori la domnul Drelciuc si a spus ca facem contract, cu conditia sa fim cu plata la zi. Aveam 6.500 de lei de plata, i-am achitat si acum nu vrea sa faca si nu ne mai primeste pe la birou, fuge de noi. De unde sa platim 155 de lei? Eu la Broscauti incases in jur de 4.800 de lei pe luna si la Urban Serv ar trebui sa dau 7.440 de lei, aproape dublu. Dar din banii aia platesc motorina, angajatii, costurile cu masina. Ar trebui sa incasez cel putin 10.000 de lei. Suntem ai nimani si isi bat joc de noi. Cei de la Garda de Mediu i-au obligat sa faca contracte cu noi si acum ne-au prins la cotitura si au marit pretul", a declarat reprezentantul frmei Regan-Trans SRL, Gica Tabultoc, care a adaugat ca pretul stalbilit in comunele din judet nu poate fi marit peste noapte.

Petru Filip a precizat ca a facut o adresa catre Garda de Mediu, prin care le solicita aprobarea deschiderii temporare a unei gropi de gunoi langa fosta groapa din comuna Mihai Eminescu, pentru ca pana la deschiderea celei de la Stauceni, ei sa poata duce gunoiul acolo. De acolo, acestia se angajeaza ca atunci cand va fi deschisa groapa de la Stauceni, vor transporta gunoiul pe banii lor, asa cum a facut si Urban Serv cu groapa provizorie.



In schimb, cei de la Regan-Trans au precizat ca astazi au primit o scrisoare de la Urban Serv prin care li se solicita sa intervina la primarii din judet, iar acestia la randul lor sa intervina la Consiliul Judetean, iar reprezentantii judetului sa-i convinga pe consilierii municipali sa voteze un proiect de hotarare.

Cele trei firme sunt decise ca in trei zile, daca nu se rezolva problema, sa sisteze prestarea serviciilor, dupa care sa aduca masinile pline cu gunoi fie in fata Consiliului Judetean si a Primariei Botosani, fie sa boicoteze traficul rutier din municipiu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
341

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
491

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
609

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...