Săptămâna bucuriei pentru copiii cu autism din Botoşani!

Săptămâna bucuriei pentru copiii cu autism din Botoşani!
Pe 2 aprilie este Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, zi care va fi marcată şi la Botoşani pe parcursul unei săptămâni întregi.

"Anul acesta ne-am propus să fim şi mai implicaţi, prin derularea unor activităţi complexe în care vor fi implicaţi copiii cu autism, părinţii acestora, specialiştii Centrului TSA, membri APCA Botoşani, colaboratorii, prieteni vechi şi prieteni noi, dar şi membrii comunitatii. Aceste activităţi se vor desfăşura în perioada 28.03 -2.04.2016 şi vă aşteptăm să ne fiţi alături în această săptămână a bucuriei", a transmis Gabriela Ivan, preşedinta Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani.

Astfel, luni, 28 martie, între orele 10.00 şi 12-00, se va desfăşura un concurs de pictură pentru copiii cu autism,  "Autismul în culori", acţiunea având loc la sediul Centrului TSA, cu participarea specialiştilor implicaţi în recuperarea copiilor cu TSA.

Pe 29 martie copiii şi părinţii din cadrul APCA vor planta arbori decorativi la sediul asociaţiei, iar pe 30 martie este ziua jocului. Pe 1 aprilie, între orele 10.00 şi 12.00, are loc Ziua porţilor deschise, eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate activităţile terapeutice derulate în cadrul APCA Botoşani şi Centrul TSA.

Săptămâna se va încheia pe 2 aprilie, când la ora 20.00 se va desfăşura "Seara albastră", constând în iluminarea sediului Primăriei Botoşani în albastru şi lansarea de lampioane.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
115

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
465

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
177

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...