Vremea se încălzeşte la Botoşani. Estimări meteorologice!

Vremea se încălzeşte la Botoşani. Estimări meteorologice!
Vremea intră în parametrii normelor climatologice, altfel spus valul de frig ce a marcat regiunea Moldovei şi judeţul Botoşani va fi împins spre alte zone. Treptat, termometrele vor indica, de la zi la zi, tot mai multe grade, însă diferenţele de temperatură dintre noapte şi zi vor fi destul de mari.

Luni, cerul se va menţine curat, iar vântul va cunoaşte unele intensificări de scurtă durată. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 13ºC şi 2ºC.

De marţi, mai renunţăm la hainele groase pentru că temperaturile vor oscila între 16ºC şi 5ºC. Cerul va fi senin, iar vântul îşi va schimba direcţia, suflând dinspre sud. Miercuri, maxima va urca la 17ºC în timp ce minima va fi de 5ºC. Ca şi în zilele precedente, cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab la moderat.

Ziua de joi va aduce temperaturi plăcute, care vor oscila între 21ºC şi 8ºC. Astfel că ne vom putea bucura în voie şi de cerul curat, fără nori de ploaie. Vineri, prima a lunii aprilie, va fi cea mai caldă zi a săptămânii, maxima prognozată urmând să atingă valoarea de 24ºC, în timp ce minima va fi de 7ºC. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla dinspre sud- vest. În noaptea de vineri spre sâmbătă sunt posibile precipitaţii, iar vântul îşi va schimba direcţia, urmând să sufle dinspre nord- vest.

Weekend-ul nu va fi la fel de frumos ca zilele precedente. Atât sâmbătă cât şi duminică, maxima va atinge valoarea de 14ºC, iar minimele vor fi de 4ºC, respectiv 3ºC. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, predominant din nord- vest.

Odinioară, în popor, luna aprilie era cunoscută şi ca "luna ţăranului", fiind perioada lucrărilor pământului. În aprilie continuă semănăturile de primăvară, se închid ţarinele pentru păşunatul devălmaş, se formează turmele, se tund oile înainte de a fi urcate la munte, se construiesc sau se repară ţarcurile şi oboarele pentru vite. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
101

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
432

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
159

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...