SANATATE: 10 alimente care iti curata ficatul
Stiri BotosaniMarţi, 15 Ianuarie 2013Actualitate6 vizualizăriStiai ca ficatul filtreaza si toxinele care intra in organism prin piele si prin sistemul respirator, nu doar prin cel digestiv? Ajuta-l sa-si faca treaba cu 10 solutii naturale.
Mere
Cel mai simplu mod de a-ti curata ficatul este chiar consumul zilnic al unui mar. Cea mai importanta fibra din mere, pectina, ajuta ficatul sa lupte cu toxinele din sistemul digestiv.
Grapefruit, lamai si lime
Combinatia de vitamina C si antioxidanti puternici din citrice stimuleaza activitatea ficatului. Bea dimineata un pahar de suc proaspat de grapefruit, lamai sau lime pentru un ficat sanatos.
Usturoi
Efectele puternice antibacteriene ale usturoiului sunt benefice pentru intregul organism, dar ficatul utilizeaza din usturoi si alicina si seleniul. Acestea curata si protejeaza ficatul de toxinele periculoase care pot deteriora in timp ficatul.
Avocado
Fructul de avocado mareste capacitatea ficatului de a se repara singur si poate avea efecte cu adevarat miraculoase. Cu doar doua avocado mancate pe saptamana, ficatul regenereaza semnificativ tesuturile afectate de toxine chiar si in numai o luna.
Ulei de masline presat la rece
Chiar daca sunt bogate in grasimi, uleiurile presate la rece pot avea un efect de curatare puternica a ficatului, atunci cand sunt consumate moderat. Lipidele din uleiul de masline sau de in presat la rece pot asimila o parte dintre toxine temporar, astfel incat ficatul nu este suprasolicitat.
Varza
Indiferent daca este murata sau dulce, proaspata sau gatita, varza contine elemente importante care activeaza enzimele utilizate de ficat pentru detoxifiere. Incearca sa mananci varza fara adaos de carnati sau sunculita, mezeluri procesate care solicita ficatul in mod deosebit.
Nuci
Nucile contin aminoacizi importanti pentru ficat alaturi de acizii grasi Omega-3. Consumul lor regulat elimina amoniacul din ficat, compus care poate contribui la numeroase boli ale ficatului. In plus, nucile ajuta si la oxigenarea sangelui, iar un ficat bine oxigenat este un ficat mai eficient.
Conopida
Legumele crucifere, in special conopida si broccoli, cresc nivelul de glucosinolat din organism, iar acest compus ajuta ficatul sa produca enzimele necesare pentru eliminarea toxinelor si a compusilor cancerigeni din intregul corp.
Ceai verde
Continutul bogat de antioxidanti al ceaiului verde contribuie la sanatatea ficacului in special prin catechine. Consumul de cacao are efecte similare, dar nu la fel de puternice.
Turmeric
Produs din radacina plantei de curcuma, turmericul este ingredientul principal din amestecul de condimente curry. Considerat cel mai benefic condiment pentru ficat, turmericul contribuie la productia enzimelor care elimina mai repede toxinele cancerigene din ficat. In plus, curcuma protejeaza si sanatatea pancreasului.
sanatate.ele.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!
167
Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...
Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)
594
Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...
Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!
233
Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c., i...
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici