RCA, mai scump cu scump cu 30 la suta!

RCA, mai scump cu scump cu 30 la suta!
Anul nou innoieste si preturile. Astfel toti soferii din Romania trebuie sa stie ca vor trebui sa scoata mai mult atunci cand merg la brokerii lor de asigurari pentru a-si reinnoi polita RCA.

"Tarifele vor creste cu 25%-30% in cazul politelor RCA, iar in ceea ce priveste asigurarea CASCO prevad o stagnare a tarifelor", a declarat Iulius Bucsa, presedintele Astra Asigurari. Potrivit datelor oferite de Capital.ro specialistii se asteapta ca pretul RCA-ului sa creasca si mai mult, pentru ca rata daunei este de 146%, adica in zona RCA-ului, asiguratorii platesc cu 46% in medie mai mult decat incaseaza, potrivit antena3.ro.

Pana acum in Romania, cea mai ieftina polita RCA, cu valabilitate pentru sase luni, costa 161 lei, iar cea mai scumpa poate fi incheiata pentru 534 lei. Pentru 12 luni, polita RCA are un pret minim de 293 lei si unul maxim de 1.007 lei.

Potrivit datelor CSA, prima medie anualizata pentru politele RCA a fost in primele sase luni de 440 lei, in scadere cu 3% fata de iunie 2011, iar dauna medie platita pe total piata a urcat cu 11%, la 5.642 lei.

Daca firmele de asigurare ar aplica o majorare de 50% a tarifelor RCA, pretul mediu al unei polite auto obligatorii ar putea ajunge de la 440 la 660 de lei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
160

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
561

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
225

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...