Salariile la DGASPC Botosani, "salvate" de sporuri!

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani va returna pana la sfarsitul anului 2010 la bugetul de stat, in urma scaderilor salariale cu 25%, suma de 14,5 miliarde lei vechi si 9,6 miliarde lei vechi in cazul scaderilor de cheltuieli materiale.

"La nivelul institutiei, prin aplicarea acestor doua prevederi legale se diminueaza fondul de salarii cu suma de 14,5 miliarde lei vechi pana la finele anului. Asta privitor la vestita reducere cu 25%, iar pe cheltuiala materiala va fi o reducere de 9,6 miliarde lei vechi pana la finele anului. Am raportat aceste sume, le-am calculat si probabil urmeaza o rectificare negativa la nivelul bugetului prin care se scad din buget aceste sume. Referitor la cheltuielile materiale, vom scadea de la benzina, acolo e obligatoriu cu 50%, si de la absolut toate cheltuielile, mai putin hrana. 20 % peste tot, mai putin mancare", a precizat Liviu Radasanu, directorul DGASPC Botosani.

De asemenea, directorul DGASPC sustine ca exista cativa angajati care vor primi numai salariul brut, de 600 lei, insemnand salariul minim pe economie, fara ca aceasta reducere de 25% sa ii afecteze in vreun fel.

"Sunt cateva persoane care vor ramane cu salarii minime si la care nu se aplica aceasta reducere. Vorbesc de salariul brut. Nu de ce iau in mana dupa ce li se scad impozitele si taxele, eu vorbesc de salariul brut, care nu poate sa scada sub 600 lei", a afirmat Radasanu.

Liviu Radasanu spera ca la DGASPC nu vor exista salarii mai mici de 500 lei, sporul de 15% pe care il primeste fiecare angajat din institutie si cel care se ia in functie de vechimea fiecaruia urmand sa se adauge la salariul de baza.

"Exista acest spor de 15 % si sporul de vechime, care sa adauga la salariul de baza. Deci daca ai un tarifar de incadrare de 6 milioane si un spor de 15 %, care deocamdata il ia toata institutia, si mai pui spor de vechime, de exemplu 10%, cum e  la mine, ramai cu 5 jumatete-6 milioane, deci depinde de vechime", a conchis directorul DGASPC.

 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...